Read it Later
You did not follow anybody yet.

Fiul meu de 11 ani a venit de la școală acum câteva săptămâni și mi-a spus: „Tati, am văzut ceva ciudat pe telefonul unui prieten astăzi”. În urma unei discuții, el a povestit că, în timp ce acest prieten urmărea videoclipuri TikTok, a dat peste un conținut nepotrivit și l-a arătat celor din jur. Din fericire, fiul meu a fost deschis în legătură cu acest lucru cu mine și am reușit să avem o conversație pozitivă, dar serioasă.

În calitate de pastor pentru studenți în ultimii 13 ani, am fost martor la impactul utilizării telefoanelor mobile asupra tinerilor noștri și acum și asupra propriei mele familii. Este greu să ții pasul cu ultimele tendințe în materie de aplicații pentru telefoane mobile, dar una dintre cele mai populare este TikTok. TikTok este o platformă de socializare care permite oamenilor să editeze videoclipuri, să facă playback și să creeze videoclipuri pe care să le posteze și să le partajeze. Majoritatea utilizatorilor au între 14 și 24 de ani, dar oricine se poate înscrie. Videoclipurile de pe acolo au de obicei o durată mai mică de un minut, dar utilizatorii dau scroll ore întregi uitându-se la ele. O mare parte din conținutul de pe TikTok este inofensiv, dar există unele pericole de care părinții trebuie să fie conștienți. Iată 3 pericole ale TikTok pe care trebuie să le iei în considerare dacă îi permiți copilului tău să aibă aplicația.

  1. Preocupări legate de confidențialitate.

Fii conștient de faptul că preocupările legate de confidențialitate nu sunt unice pentru TikTok. Majoritatea aplicațiilor de social media colectează date despre utilizatori, așa că este înțelept să știi cu ce ești de acord. TikTok nu colectează date doar despre videoclipurile pe care le partajezi, ci și despre conținutul pe care l-ai creat, dar nu l-ai partajat. Datele pe care TikTok le colectează pot include numere de telefon, adrese de e-mail, locații și chiar lista ta de contacte. Acest lucru poate părea puțin important, dar părinții trebuie să realizeze că, dacă hackerii pot avea acces la datele personale, pot încerca să facă phishing și hărțuire. Din ce în ce mai mulți elevi își fac legături cu persoane pe Internet. Este dificil să discernem dacă aceștia sunt oameni buni sau persoane care intenționează să facă rău. Cu cât amprenta digitală a unei persoane este mai mare, cu atât mai puțină intimitate are aceasta.

  1. Conținut nepotrivit.

Așa cum am menționat mai devreme, trebuie să fii conștient de o multitudine de conținut nepotrivit pe TikTok. Materialele sugestive și pornografia sunt două exemple, dar îți poți imagina gama largă de videoclipuri pe care utilizatorii le pot crea și pe care este posibil să nu dorești să le vadă copiii tăi. Desigur, acest pericol nu este unic pentru TikTok, așa că orice aplicație de socializare pe care o au copiii tăi are posibilitatea de a-i expune pe aceștia la conținut nepotrivit. Poți seta filtre pentru comentarii și cuvinte cheie pentru aceste aplicații, dar fii conștienți de faptul că acestea nu sunt întotdeauna precise și nu pot prinde totul.

  1. Influențe periculoase.

Ca și cum conținutul nepotrivit nu ar fi fost suficient de rău, TikTok este renumit pentru „challenges” (provocări). Aceste provocări devin tendințe la care copiii participă pentru a încerca să câștige spectatori și like-uri. Cei mai mulți dintre noi au auzit de provocarea Tide Pod, care a implicat copii care au încercat să mănânce o pastilă de detergent de rufe. Dar există și alte tendințe periculoase, cum ar fi provocarea apei fierbinți, care îi face pe copii să arunce apă fierbinte sau clocotită unii pe alții. Apoi, există provocarea blackout – utilizatorii își țin respirația până când își pierd cunoștința. TikTok elimină uneori aceste videoclipuri, dar nu înainte ca tendințele să devină virale și daunele să fie deja făcute.

Acestea sunt doar câteva dintre pericolele pe care le prezintă aplicațiile de socializare precum TikTok. În calitate de părinte, este înțelept să ai conversații continue cu copiii tăi și să fii deschis cu ei în legătură cu aceste pericole. Să le oferi copiilor tăi acces deplin la social media astăzi, fără nicio îndrumare, este o rețetă pentru dezastru.

Un text de Joe Landi pentru All Pro Dad

Read it Later

Donează online și susține Edictum Dei.

Donează

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Go to Top
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close