Read it Later
You did not follow anybody yet.

Îmi amintesc ca și cum ar fi fost ieri: cum pășeam pe coridorul bisericii, pregătită să încep o viață nouă cu viitorul meu soț. Eram plină de bucurie și de emoții în același timp. Fără să știm ce ne rezerva viitorul, eram pregătiți să explorăm această călătorie împreună.

 

Cum a trecut atât de repede un an? Am reușit să trecem de primul, care se spune că este cel mai dificil an al căsniciei! Să vă spun sincer, cu siguranță nu a fost ușor deloc. Chiar dacă nu există două căsnicii identice, există lucruri pe care aș fi dorit să le știu înaintea primului meu an de căsnicie:

 

  1. Relația noastră se va schimba

 

Nu știam că tranziția de la întâlniri la căsătorie va fi atât de evidentă. Am presupus că după ce am spus “Da” vom continua pe drumul nostru fericit, dar lucrurile s-au schimbat. Lucrurile care nu mă deranjau în timpul întâlnirilor au devenit enervante odată ce ne-am căsătorit. Nimeni nu ne-a spus că vom evolua în această călătorie chiar și după un an. Nimeni nu ne-a vorbit despre importanța înțelegerii limbajului iubirii celuilalt. Acum am înțeles!

 

  1. Căsnicia nu era doar despre mine

 

Ascultați, a fost foarte greu să accept acest lucru. “Este căsnicia mea și vreau ce vreau când vreau eu”. Câți dintre voi au spus asta? Așa simțeam atunci. Am presupus că, odată ce ne-am căsătorit, totul va fi cum vreau eu sau deloc. Gândire egoistă – da, știu. Eram atât de absorbită de ceea ce îmi doream încât nu puteam auzi sau vedea nevoile lui. Curând am realizat că acest comportament nu avea loc în căsnicia noastră și ar împiedica căsnicia noastră să crească.

 

  1. Mediile noastre diferite pot afecta modul în care ne raportăm la provocările căsniciei

 

A fost un lucru dificil. Am luptat să reconciliem viziunile noastre asupra familiei și modul în care gestionăm conflictul. Credințele și atitudinile noastre au cauzat tensiuni și stres suplimentare în căsnicia noastră. A trebuit să învățăm să avem grijă și să prioritizăm explicarea motivelor pentru care simțeam anumite lucruri și să recunoaștem că o diferență de opinie nu va cauza eșecul căsniciei noastre.

 

  1. Comunicarea înseamnă mai mult decât niște simple cuvinte

 

Cuvintele sunt o parte importantă a comunicării, dar nu singura parte: limbajul corpului, tonul și chiar ceea ce nu este spus sunt toate importante în comunicare. A fost atât de important pentru noi să învățăm acest lucru, mai ales în timpul gestionării conflictelor.

 

  1. Importanța stabilirii așteptărilor realiste

 

Am intrat în căsnicie cu multe presupuneri. Nu am discutat deschis despre ce ne așteptam unul de la celălalt sau de la căsnicia noastră. Nu cred că știam să facem lucrul acesta atunci sau dacă știam cum să avem această conversație. Acum, acest lucru este un subiect de discuție regulat în căsnicia noastră.

 

  1. Puterea rugăciunii

 

Rugăciunea a salvat căsnicia mea în atâtea ocazii. Nu am realizat impactul pe care l-ar avea asupra creșterii noastre ca indivizi și ca și cuplu. Am învățat de-a lungul anilor că rugăciunea este limbajul suprem al iubirii.

 

Acum îmi place și mai mult cine suntem decât eram atunci. Lucrurile pe care nu le știam înainte de primul nostru an nu ne-au împiedicat să devenim cuplul pe care Dumnezeu ne-a chemat să fim. Îmi privesc soțul acum și încă simt fluturi în stomac. Acele provocări ne-au făcut cine suntem azi, chiar și după aproape 31 de ani. Nu aș schimba experiența noastră pentru nimic în lume.

 

Un articol scris de Keisha Bass, Girl Defined

Read it Later

Donează online și susține Edictum Dei.

Donează

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Go to Top
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close