Read it Later

Actorul Matthew McConaughey, laureat al premiului Oscar și originar din Uvalde, Texas, a declarat că „trebuie să se ia măsuri” și că Statele Unite trebuie „să își recalculeze valorile” după atacul armat de la școala din orașul său natal, soldată cu moartea a 19 copii.

 

Cel puțin 21 de victime, dintre care 19 elevi și doi profesori, au fost confirmate ca fiind ucise după ce un tânăr înarmat de 18 ani a pornit de unul singur marți un atac armat într-o singură sală de clasă de la școala primară Robb din micul oraș texan. Înainte de a intra în școală, atacatorul era deja fugar, după ce și-a împușcat bunica în față.

 

McConaughey a postat pe Instagram după atac pentru a-și împărtăși durerea sufletească și pentru a face un apel la acțiune:

 

„Încă o dată am dovedit în mod tragic că nu reușim să fim responsabili pentru drepturile pe care ni le acordă libertățile noastre”, a spus actorul.

 

El le-a cerut americanilor să își pună mai multe întrebări și a îndemnat țara să nu accepte atacurile în masă ca normă.

 

„Ce anume prețuim cu adevărat? Cum reparăm problema? Ce mici sacrificii putem face individual astăzi pentru a păstra o națiune, un stat și un cartier mai sănătos și mai sigur mâine?”, a întrebat el.

 

„Ca americani, texani, mame și tați, este timpul să reevaluăm și să renegociem dorințele noastre pornind de la nevoile noastre”, a continuat tatăl a trei copii. „Trebuie să ne recalculăm valorile și să găsim un teren comun deasupra acestei realități devastatoare care a devenit în mod tragic problema copiilor noștri”.

 

Spitalul University Health Hospital din San Antonio îngrijește patru pacienți care au legătură cu împușcăturile, inclusiv bunica de 66 de ani a atacatorului, care a fost împușcată înainte de atacul de la școală. Printre ceilalți pacienți se numără o fetiță de 10 ani în stare gravă, o altă fetiță de 10 ani în stare bună și o fetiță de 9 ani, de asemenea în stare bună.

 

Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, l-a identificat pe atacator ca fiind Salvador Ramos, care a fost împușcat și ucis la fața locului.

 

McConaughey, care merge în mod regulat la biserică, a subliniat că atacurile în masă sunt o „epidemie pe care o putem controla”.

 

El a spus că, indiferent de apartenența politică a fiecăruia, „știm cu toții că putem face mai bine. Trebuie să facem mai bine”.

„Trebuie luate măsuri pentru ca niciun părinte să nu mai fie nevoit să experimenteze ceea ce au îndurat părinții din Uvalde și ceilalți înaintea lor”, a spus el.

 

McConaughey și-a încheiat postarea cu o notă pentru cei îndurerați de atacul îngrozitor.

 

„Pentru cei care i-au lăsat pe cei dragi la școală fără să știe că astăzi a fost un rămas bun, niciun cuvânt nu poate înțelege sau vindeca pierderea voastră, dar, dacă rugăciunile vă pot oferi alinare, le vom face să vină în continuare”, a scris el.

 

Masacrul din Uvalde este cel mai sângeros atac armat într-o școală de după atacul la Sandy Hook Elementary din Connecticut, în 2012.

 

Un text de Jeannie Ortega, pentru The Christian Post

Read it Later

Donează online și susține Edictum Dei.

Donează

2 comentarii

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Go to Top
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close