Read it Later
You did not follow anybody yet.

Profesorul Will Honeycutt spune ”nu”, dar avertizează: ”Gândește-te, înainte de a te tatua”.

Din ce în ce mai multe persoane își fac tatuaje în zilele noastre. De fapt, un sondaj Harris Poll recent a arătat că unul din cinci adulți din Statele Unite s-a tatuat. Asta înseamnă un procent de 21% din populație – o creștere față de 16% și 14% ca procentaj pentru anii 2003 și 2008, potrivit aceluiași sondaj.
Tatuajele pot fi văzute pe pielea multor celebrități și sportivi. De fapt, chiar și versiunea din 2009 a păpușii Barbie are numeroase tatuaje pe corp. Odată cu creșterea popularității tatuajelor, mulți creștini s-ar putea întreba: interzice Biblia acest tip de desen pe corp?

Pentru profesorul de religie Will Honeycutt de la Liberty University din Lynchburg, Virginia, Sfânta Biblie nu interzice, în mod direct, creștinilor să-și facă tatuaje. Honeycutt a explicat că Leviticul 19:28 — versetul biblic cel mai citat de unii creștini atunci când discută despre presupusa imoralitate a tatuării — nu trebuie interpretat în acest sens. Noua versiune internațională a Bibliei traduce acest verset din Vechiul Testament astfel: „Nu vă tăiați trupurile pentru morți și nu vă puneți semne de tatuaj pe voi înșivă. Eu sunt Domnul”. Profesorul de religie a spus că acest verset nu interzice tatuajele în sine, ci actul de mutilare, care este actul de a tăia imagini sau cuvinte în piele. El a remarcat, de asemenea, că cuvântul „tatuaj” a intrat în limba engleză abia la sfârșitul anilor 1700 – mult prea târziu față de vremurile biblice. Cu toate acestea, în timp ce Biblia nu interzice tatuajele în mod explicit, nu înseamnă că aprobă tatuarea – a spus Honeycutt. El a formulat șapte aspecte pe care creștinii ar trebui să le aibă în vedere, înainte de a lua decizia de a-și face un tatuaj.

1. Intervenția personală în ceea ce înseamnă creația lui Dumnezeu. ”Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu?” (1 Corinteni 6:19). Honeycutt spune că trupul nostru este lucrarea lui Dumnezeu și nu trebuie să fie modificat. ”Ar trebui să ne întrebăm cât de mult ne putem modifica corpurile pentru a se potrivi dorințelor noastre, fără a desfigura frumusețea formei umane, așa cum a făcut-o Dumnezeu”, a spus el.

2. Motivul. ”De ce să îți faci un tatuaj? Dacă este o răzvrătire în fața părinților, în mod clar, nu este un motiv acceptabil. ”Copii, ascultați în Domnul de părinții voștri, căci este drept.” (Efeseni 6:1); și Honeycutt adaugă ”în timp ce autoexprimarea artistică poate fi în regulă, principalul motiv pentru orice facem ar trebuie să fie acela de a-L glorifica pe Dumnezeu (1 Corinteni 10:31). Aceasta înseamnă să căutăm să-L onorăm și să atragem atenția asupra Lui, nu asupra noastră.”

3. Modestia – Honeycutt a spus că o persoană care doreşte să îşi facă un tatuaj ar trebui să se întrebe: caut eu să îndrept gândurile oamenilor către Dumnezeu sau către mine? “Tatuajele accentuează adesea anumite zone ale corpului şi ne îndreaptă gândurile asupra acelei părţi a corpului. Este greu de crezut că cineva cu o <<ștampilă de vagabond>> (un tatuaj în partea inferioară a corpului) caută cu adevărat să îndrepte gândurile oamenilor către Dumnezeu” – a spus el.

4. Vizibilitatea – Honeycutt afirmă că a-ţi face un tatuaj poate să nu fie o idee bună dacă eşti o persoană în căutarea unui loc de muncă; există companii care interzic angajaţilor să aibă tatuaje vizibile pe corp.

5. Mesajul transmis – Honeycutt atrage atenţia asupra faptul că cei care îşi fac tatuaje trebuie să fie conştienţi de faptul că este un semn permanent şi că, cel mai probabil, îl vor avea toată viaţa pe corp. Tatuajele au un mesaj pe care persoana care le are doreşte să îl transmită la un anumit moment din viaţa sa. Dar, cu timpul, persoana se maturizează, depăşind acel moment când voia să transmită acel mesaj şi va începe să aibă un aşa zis sentiment de “regret de a se fi tatuat”.

6. Costul unui tatuaj – este un tatuaj o cheltuială inutilă? Honeycutt a calculat că preţul mediu pentru a avea un tatuaj (conform unui site de specialitate) este între 80 şi 100 de dolari pe oră necesară inscripţionării lui. “Suntem responsabili înaintea lui Dumnezeu de modul în care ne gestionăm banii. De asemenea, trebuie să avem în vedere faptul că îndepărtarea unui tatuaj costă mai mult decât facerea unuia.”

7. Aspectul medical – Honeycutt avertizează asupra riscurilor de sănătate implicate atunci când se face un tatuaj. Unele persoane care au fost tatuate au dezvoltat reacţii alergice severe, infecţii, cicatrici urâte şi boli cu transmitere prin sânge, cum ar fi Hepatita B şi C. “Tatuarea expune pielea şi sângele în mod deliberat la bacterii necunoscute.” – a afirmat Honeycutt.
Sfatul final al lui Honeycutt pentru toţi acei care caută să îşi facă un tatuaj este “Gândeşte înainte de a te tatua” (Think before you ink.)

Andre Mitchell, Christian Today

Sursa foto: Photo by Tigran Hambardzumyan on Unsplash 

Read it Later

Donează online și susține Edictum Dei.

Donează

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Go to Top
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close