Read it Later
You did not follow anybody yet.

Studiile au arătat faptul că Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului este un timp prielnic pentru a-L împărtăși pe Cristos. În 2008, Lifeway Research a facut un sondaj pentru North American Mission Board. Rezultatele sondajului arată ca una dintre cele cinci ocazii din viața unui adult, în care este deschis pentru evaluarea chestiunilor care țin de credință, Crăciunul este pe primul loc. Mai mult, 47% dintre cei intervievați au declarat că în pragul Sărbătorilor de iarnă sunt mai receptivi la mesajul Evangheliei.

În plus, 63% dintre cei cuprinși în același interval de vârstă, sunt dispuși să primească detalii despre o biserică locală de la un membru al familiei și 56% de la un prieten sau un vecin. Combinând aceste date, constatăm că oamenii sunt mult mai înclinați să audă despre Cristos de Crăciun, mai ales de la cei pe care îi cunosc. Campaniile de marketing și reclamele sunt de ajutor, însă cea mai eficientă abordare rămâne relația personală. Să nu ratăm această ocazie fiind prea distrași de capcanele comerciale din jurul acestei sărbători.

Un alt studiu, făcut la Center for Missional Research, a scos în evidență faptul că 41% dintre toți participanții ar răspunde unei invitații făcute în timpul Sărbătorilor.

Nu doar creștinii care nu aparțin vreunei biserici sunt mai receptivi. Un studiu a arătat că 34% dintre intervievații care au declarat că nu aparțin niciunei religii, ar participa la un serviciu de închinare de Crăciun.

Dintre cei care nu sunt membri ai vreunei biserici, 12% dintre cei care nu frecventează niciodată biserica și 34% dintre cei care o frecventează rar ar participa la un program de Crăciun dacă ar fi invitați; iar 42% dintre cei care spun că sunt născuți din nou ar răspunde pozitiv invitației de a participa la închinare în cadrul Sărbătorilor de iarnă.

Crăciunul ne oferă o oportunitate de a ajunge la inimile oamenilor. Să nu o irosim!

Ed Stetzer, Church Leaders

Sursa foto: Kieran White on Unsplash

Read it Later

Donează online și susține Edictum Dei.

Donează

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Go to Top
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close