Read it Later
You did not follow anybody yet.

Occidentul a trecut prin multe epoci – așa-numitul Ev Mediu, Renașterea, Epoca Rațiunii, Iluminismul, Epoca Industrială și Postmodernismul. Era actuală este Era Absurdului.

 

În ceea ce privește absurditățile în care cred elitele culturale, care au și convins masele de oameni să le creadă, nu a existat niciodată o epocă ca cea de astăzi.

 

Iată o listă a celor mai ridicole lucruri care îmi vin imediat în minte.

 

Nr. 1: „Bărbații” nasc.

În fruntea listei trebuie să se afle redefinirea radicală – de fapt, negarea – sexului și a genului, ceea ce a dus la afirmații care sfidează realitatea, cum ar fi „bărbații nasc”, „bărbații au menstruație”, „persoană care naște” în loc de „mamă” și la parcurile tematice Disney care nu mai salută vizitatorii ca „doamne și domni” sau „băieți și fete”.

 

Nr. 2: Este corect să se permită bărbaților biologici să concureze în sporturile feminine.

Ar trebui să credem că bărbații biologici nu au un avantaj fizic înnăscut în competiția împotriva femeilor. Acest lucru este afirmat ca adevăr de fiecare universitate din Ivy League, și practic de toate celelalte universități, de majoritatea liceelor și de aproape toată mass-media de elită.

 

Nr. 3: Să scădem finanțarea poliției și criminalitatea va scădea.

Ar trebui să credem că, cu mai puțini polițiști, vom avea mai puține infracțiuni violente în America. Orice copil de 10 ani recunoaște acest sentiment ca fiind absurd.

 

Nr. 4: Segregarea rasială este antirasistă. Opoziția față de segregarea rasială este rasistă.

Universitatea Columbia și multe alte universități au cămine numai pentru negri și absolviri numai pentru negri. Acestea susțin că segregarea pe bază de rasă nu este rasistă. Opoziția față de aceasta este.

 

Nr. 5: „Latinx”.

Deoarece sexualitatea umană „nu este binară”, limbile cu substantive de gen trebuie să fie castrate, ceea ce duce la etichetarea celor de origine latină drept „Latinx”. Faptul că aproape nimeni din America Latină sau care trăiește în America Latină nu folosește acest cuvânt absurd nu îi deranjează pe cei de la The New York Times sau universitatea locală.

 

Nr. 6: Rasa ta contează.

Unul dintre cele mai puțin importante aspecte ale ființelor umane este culoarea pielii lor. Nu este mai importantă decât culoarea pantofilor lor.

Lipsa sa de importanță sa este ușor de demonstrat. Dacă știi culoarea pielii unei persoane, știi ceva despre acea persoană? Răspunsul este, desigur, nu. Dacă îți cunosc rasa, nu știu nimic altceva despre tine. Iar dacă eu cred că pot determina ceva despre tine pe baza rasei tale, sunt rasist.

 

Nr. 7: Diversitatea este o forță – iar cele mai fericite țări din lume sunt Finlanda, Norvegia, Danemarca și Islanda.

Este o axiomă woke, patria absurdului, că „diversitatea este cea mai mare forță a noastră”. Cu toate acestea, The New York Times, principala voce mediatică a Epocii Absurdului, a publicat un articol de opinie despre cele mai fericite țări din lume. Al doilea paragraf începea astfel: „Finlanda, Norvegia, Danemarca și Islanda au condus clasamentul din 2018 al World Happiness Report”.

Nici măcar o dată Times sau scriitorul nu au remarcat faptul că cele mai „fericite” patru țări din lume nu sunt deloc diverse. De fapt, acestea se numără printre cele mai puțin diverse țări din lumea occidentală. Ele sunt aproape în întregime albe, aproape în întregime creștine protestante (sau de origine creștină protestantă) și toți cetățenii lor vorbesc aceeași limbă. America, pe de altă parte, este de departe cel mai radical experiment de diversitate rasială, religioasă și etnică.

 

Nr. 8: Libertatea de exprimare nu permite exprimarea urii.

„Sunt pentru libertatea de exprimare, dar nu și pentru discursul instigator la ură” este opinia a aproape jumătate dintre tinerii americani și a aproape tuturor elitelor acestui grup. Atât de răspândită este credința în absurd încât acești oameni nu înțeleg că afirmația este autocontradictorie. Aceasta face ca cuvintele „libertate de exprimare” să nu mai aibă sens. Prin definiție, libertatea de exprimare permite exprimarea urii. Dacă nu o face, „libertatea de exprimare” nu înseamnă nimic mai mult decât un discurs cu care cineva este de acord.

 

Nr. 9: Nu ești o ființă umană până nu te naști.

Nu este nevoie să crezi în Dumnezeu sau în vreo religie pentru a înțelege absurditatea acestei afirmații. Dacă nu suntem ființe umane până la naștere, ce suntem noi cu cinci minute – sau cinci luni – înainte de naștere, când avem bătăi ale inimii și unde cerebrale? Non-oameni?

 

Nr. 10: Capitalismul este rău.

Sărăcia abjectă a fost norma pentru aproape toți oamenii de-a lungul istoriei. Cu toate acestea, numai în ultimul secol, miliarde de oameni au fost scoși din sărăcie. Și există un singur motiv: capitalismul.

 

Nr. 11: America este sistemic rasistă.

Absurditatea evidentă a acestei afirmații este ușor de demonstrat. În ultimele decenii, mai mult de trei milioane de persoane de culoare au imigrat în America din Africa și din Caraibe. Și, probabil, alte zeci de milioane ar dori să o facă. Sunt toți acești oameni proști – alegând să se mute într-o țară rasistă din punct de vedere sistemic? Sunt ei ignoranți – neștiind că America este sistemic rasistă?

Cei care promovează această idee absurdă cunosc răspunsurile: toate aceste persoane de culoare nu sunt nici proaste, nici ignorante. Ei știu cât de norocoși sunt să se mute în America – pentru că această țară este atât de tolerantă și atât de covârșitor de non-rasistă. Oamenii nu se mută în țări care îi urăsc. Niciun evreu nu s-a mutat în Germania în anii 1930.

 

Un text de Dennis Prager

Read it Later

Donează online și susține Edictum Dei.

Donează

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Go to Top
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close