Read it Later
You did not follow anybody yet.

De fiecare dată când mă uit la o reclamă pentru o cameră GoPro, viața mea pare plictisitoare. Dacă nu știți, GoPro este compania care produce acele camere video de mici dimensiuni pentru sporturi extreme. Videoclipurile lor promoționale arată oameni care fac surfing pe valuri uriașe, schiază de pe stânci și sar peste mașini – toate acestea în timp ce camera este montată pe cască, pe placa de surf sau sub o roată. Este impresionant.

Dar am și eu câteva întrebări. Cât de departe sub apă poți duce o cameră GoPro? Care este cea mai scăzută temperatură pe care o poate tolera? Care este cea mai bună modalitate de a optimiza durata de viață a bateriei? Există o modalitate de a o monta astfel încât să nu cadă accidental? Orice posesor de GoPro trebuie să știe la ce poate face față această cameră.

Cine este cea mai bună persoană care poate răspunde la aceste întrebări? O vedetă sportivă, un prezentator de știri sau președintele Statelor Unite? Niciunul dintre ei nu este calificat, evident. Cele mai bune persoane care ar putea răspunde la întrebări ar fi inginerii de la GoPro. Ei sunt cei care au decis ce materiale să folosească, au proiectat dispozitivul și l-au fabricat. Ei îi cunosc limitele și știu cum să îi optimizeze performanțele. La urma urmei, ei sunt cei care au creat camera GoPro.

De aceea, fiecare cameră GoPro este însoțită de un manual de utilizare, în care se găsesc informați plasate acolo de către producătorii dispozitivului. Manualul îi spune proprietarului camerei cât de mult poți duce camera sub apă, ce temperaturi poate tolera, cum să optimizezi durata de viață a bateriei și multe alte limite și caracteristici importante. Nerespectarea indicațiilor din manualul de utilizare va duce la deteriorări sau la defecțiuni catastrofale.

În același mod, există o mulțime de întrebări pe care noi, oamenii, le avem despre noi înșine. Cum suntem făcuți să funcționăm? Cum ar trebui să construim relații precum prieteniile și căsătoriile? Ar trebui să existe limite pentru activitatea sexuală? Care este cel mai bun mod de a rezolva conflictele? Există o listă nesfârșită – și importantă – de întrebări.

Cine este cea mai potrivită persoană pentru a răspunde la aceste întrebări? Ar trebui să ascultăm de un prezentator de știri, de un biolog sau de o celebritate de la Hollywood? Niciuna dintre ele nu este cea mai calificată persoană. Cea mai bună persoană care să răspundă la aceste întrebări ar fi inginerul nostru. El este cel care ne-a făcut și ne-a proiectat să funcționăm într-un anumit fel. El este Creatorul nostru.

De fapt, el ne-a oferit și un „manual de utilizare” pe care îl numim Biblia. În ea, putem învăța despre cum ar trebui să ne trăim viața, cum să construim relații, cum să ne trăim în mod sănătos sexualitatea, cum să rezolvăm conflictele și nenumărate alte lucruri. Este logic să îl întrebăm. El este cel care ne-a creat. El este cel care știe cum ar trebui să funcționăm.

Cum ar trebui să arate căsătoria? Creatorul nostru ne iluminează. Ar trebui să fie un legământ pe viață între un bărbat și o femeie. Ar trebui să fie caracterizată de supunere, de iubire, de sacrificiu și de punerea nevoilor celuilalt mai presus de ale noastre.

Cum ar trebui să arate activitatea sexuală? Creatorul nostru ne răspunde din nou. Sexul ar trebui să aibă loc numai între un bărbat și o femeie care sunt căsătoriți. Orice activitate sexuală în afara acestei relații ne face rău în cele din urmă și este interzisă.

Ce se întâmplă când un prieten te nedreptățește? Creatorul nostru spune că ar trebui să ne iertăm unii pe alții.

Există un set nesfârșit de principii și interdicții care sunt scrise în mod convenabil de Creatorul nostru și puse la dispoziție în „manualul nostru de utilizare”. Ar putea fi mai bine de atât?

În ciuda accesului ușor la învățăturile Creatorului nostru, creștinii caută adesea modalități de a ocoli preceptele sale. Suntem tentați să credem pe oricine altcineva în afară de Creatorul nostru atunci când vine vorba despre cum să trăim, cum să ne cunoaștem și cum să ne comportăm sexual. Poate că noi credem că știm mai bine, dar se pare că vrem să ascultăm de om pentru a ne justifica înclinația spre păcat.

Acesta este motivul pentru care mulți credincioși sunt atei din punct de vedere sexual. Deși cred într-un Creator, ei se comportă ca și cum nu ar crede. Păcătuirea și adulterul caracterizează prea des activitatea celor care verbalizează ascultarea față de „manualul” nostru. În ciuda declarației lor, ei vor doar să facă ceea ce vor să facă.

Ați înțeles. Opțiunile sunt clare. Fie ascultăm de om, fie de Creatorul nostru. Nu există loc de compromis. Dumnezeu cere o supunere totală, dar nu este un tiran capricios care încearcă să ne facă viața mizerabilă. Este un tată iubitor care ne-a oferit tot ce avem nevoie pentru o viață împlinită și posibilitatea de a ne bucura de El pentru totdeauna.

Un text de Alan Shlemon pentru The Stream

Read it Later

Donează online și susține Edictum Dei.

Donează

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Go to Top
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close