Read it Later
You did not follow anybody yet.

“Mamă, știu ce să-i cer lui Moș Crăciun!” Este din nou perioada în care ne golim buzunarele. Mințile copiilor sunt pline de reclame, dorințe și cadouri frumos ambalate. Însă Crăciunul nu e numai atât; acum avem o oportunitate minunată de a-i învăța Cuvântul pe cei mai tineri membri ai familiilor noastre. Am enumerat cinci lecții care se desprind din această sărbătoare și care pot fi relatate pe înțelesul lor.

1. Povestea mântuirii

În perioada premergătoare Crăciunului, anticipăm Nașterea lui Isus și putem să creionăm întreaga poveste a mântuirii noastre, începând cu Creația și căderea omului în păcat. Dumnezeu a promis încă de pe atunci un Salvator, în Geneza 3:15. Această promisiune este întărită lui Avraam și urmașilor lui. Apoi apare Moise, izbăvitorul israeliților din robia egipteană și putem aduce în discuție pe Cel care este mai mare decât Moise, care va veni. Profețiile din Isaia indică direct către Isus Cristos, Mântuitorul.

2. Smerenia lui Cristos

Pentru lumea de azi, sărbătorile reprezintă extravaganță, opulență pregătirea fiecărui detaliu pentru fotografia perfectă. Și totuși, istoria lui Isus este una a smereniei. Spune-le copiilor tăi ce înseamnă să fii cu adevărat cel mai mare (Matei 20:26-28). Părinții lui Isus, locul Său de naștere, orașul în care a crescut și faptul că El, Dumnezeu, a luat chip și trup de om sunt toate demonstrații ale smereniei Sale.

Cei mai mulți s-ar fi așteptat ca Mesia să vină într-un palat, nu într-un grajd, să trăiască o viață de rege, nu de om sărac. S-ar fi așteptat ca Isus să fie cuceritorul romanilor, nu să fie crucificat de aceștia. Citiți-le copiilor Filipeni 2:1-11, unde se vorbește despre umilința lui Cristos.

3. Dumnezeu lucrează prin slăbiciuni

O altă lecție frumoasă pentru copii, în pragul Crăciunului, este cum Dumnezeu lucrează prin slăbiciunile omenești. El alege adesea pe cei slabi, nepregătiți sau nepotriviți în ochii oamenilor. Maria era o fată simplă și săracă dintr-un oraș obscur. Petru a fost un pescar needucat. Gloria lui Dumnezeu a fost arătată prin oameni de felul acesta și se poate arăta și prin slăbiciunile noastre, dacă stăm la dispoziția Lui.

4. Dumnezeu își ține promisiunile

Nașterea, moartea și învierea lui Isus au fost profețite încă din Vechiul Testament. Promisiunile făcute Mariei, lui Iosif, lui Zaharia și Elisabeta, lui Simeon din Ierusalim – toate arată credincioșia lui Dumnezeu și minuțiozitatea în care El a planificat nașterea fiului Său.

5. Diferitele nume ale lui Isus Cristos

Anul trecut, împreuna cu copiii mei, de fiecare dată când învățam un nume nou de-al lui Isus, făceam un ornament de hârtie pentru pomul de Crăciun. Am studiat nume precum: Mesia, Mielul lui Dumnezeu, Emanuel, Alfa și Omega, Prințul Păcii. Au învățat lucruri noi despre caracterul și lucrarea lui Isus cu fiecare nume nou.
Acestea au fost oportunități de care am profitat pentru a-i învăța pe copii Cuvântul lui Dumnezeu. Mesia cel promis de sute de ani a venit, în sfârșit, ca un copil, în Betleemul din Iudeea.

Ajutați-i pe copii să vadă că cel mai mare cadou nu e cel de sub pom, ci e Unul care poate fi oferit tuturor oamenilor, fără a se împuțina și învechi. Nu e unul pentru care trebuie să-ți golești buzunarele. E unul de care inima omului are cea mai mare nevoie.

Christina Fox, Church Leaders

Sursa foto: Dan Kiefer on Unsplash

Read it Later

Donează online și susține Edictum Dei.

Donează

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Go to Top
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close