Read it Later
You did not follow anybody yet.

Fața ei era roșie și nările i se dilatau când soția mea a întrebat: “Mă asculți măcar?”. Mintea mea era în alertă în timp ce căutam răspunsul potrivit. Telefonul meu bâzâise cu o notificare legată de scorul la hochei, iar eu reacționasem la acea notificare. Atenția mea se mutase de la conversația pe care o aveam cu soția mea la ecranul telefonului de pe tejghea. Știam că făcusem o prostie și habar nu aveam ce să spun în continuare.

În mod firesc, ne facem griji cu privire la cât timp petrec copiii pe ecrane. S-ar putea chiar să ne stresăm din cauza partenerilor noștri și a dispozitivelor lor. Dar, uneori, noi suntem cei care petrecem prea mult timp derulând diverse pe telefoanele noastre, lucrând pe calculator sau uitându-ne la sport la televizor. Putem rata conversații, experiențe și momente prețioase menite să fie împărtășite cu familiile noastre. Dacă crezi că s-ar putea să petreci prea mult timp uitându-te în jos, iată 5 strategii pentru a face față propriei dependențe de ecrane:

1. Numără, compară și ia-ți un angajament.

Petrece o săptămână urmărind timpul pe care îl pierzi în fața ecranelor (telefonul, televizorul și computerul personal). Urmărește, de asemenea, timpul pe care îl petreci cu familia ta. Compară rezultatele. Ia-ți angajamentul de a te asigura că familia ta își primește partea lor echitabilă din timpul tău.

2. Profită de instrumentele tale.

Majoritatea telefoanelor au acum opțiunea de control parental încorporat pentru a ne ajuta să limităm timpul pe care copiii noștri îl petrec pe dispozitive. Și tu poți utiliza aceste controale. Activează-le pentru a seta limitele pe care dorești să le ai pentru telefonul tău. Dacă dorești cu adevărat să mergi și mai departe, roagă-ți soția sau un prieten apropiat să seteze parola fără să ți-o divulge, permițându-ți astfel să îți impui limite stricte în ceea ce privește timpul pe care îl petreci pe dispozitive.

3. Dezactivează notificările.

Bâzâitul constant al telefoanelor este conceput pentru a ne atrage din nou și din nou atenția asupra ecranului. Acesta cultivă dependența de ecran. De fiecare dată când apare o notificare, vrem să vedem cine încearcă să dea de noi, cine a dat like la postarea noastră recentă sau ce s-a întâmplat cu echipa noastră sportivă preferată. Poți lupta împotriva acestor distracții dezactivând notificările fie pe anumite aplicații, fie plasând telefonul în modul “nu deranjați”, ceea ce îți permite să decizi când și unde verifici notificările.

4. Închide-l.

Alege anumite momente din zi pentru a fi fără ecran. Acestea ar putea include orele de masă în familie, ora de dinainte ca copiii tăi să meargă la culcare sau toată ziua de duminică. În aceste momente, pune telefonul jos, închide televizorul și stai departe de calculator. Atunci când îți închizi dispozitivele și îți îndrepți întreaga atenție către familia ta, s-ar putea să îți fie mai ușor să acorzi atenție lucrurilor care contează cu adevărat.

5. Fă un sacrificiu eroic.

Isus spune că, dacă ceva din viața noastră ne face să păcătuim, ar trebui să eliminăm acel lucru. Dacă tehnologia devine o barieră în calea relațiilor noastre cu familia, trebuie să facem un gest eroic și să tăiem legătura, să renunțăm la acea platformă de socializare sau să ne descotorosim de telefonul cu totul. Dacă ai neapărat nevoie de un telefon, ia în considerare posibilitatea de a trece la un telefon mai vechi în locul unuia inteligent.

Un text de Mike Landry pentru All Pro Dad

Read it Later

Donează online și susține Edictum Dei.

Donează

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Go to Top
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close