Read it Later
You did not follow anybody yet.

Odată m-am certat cu soția mea despre motivul pentru care ar trebui să luăm o anumită decizie financiară. Ea și-a împărtășit îndoielile, dar eu le-am dat brusc la o parte și i-am expus planul meu. Am câștigat dezbaterea. Cu toate acestea, am pierdut sentimentul ei legat de faptul că suntem în aceeași echipă. În loc să îi iau în serios îngrijorările, am vrut doar ceea ce voiam eu. Cu toate acestea, atunci când te angajezi față de soția ta în căsnicie, lupta cu respect și dragoste devine și ea un angajament.

Celor mai mulți dintre noi le place să câștige disputele. Există ceva foarte satisfăcător în acel moment când îți expui argumentele și adversarul tău rămâne fără cuvinte. În căsnicie, miza este mult mai mare decât câștigarea unui singur argument. Iată 5 lucruri de care să îți amintești atunci când te cerți cu soția:

1. Trebuie să respiri.

Când suntem în toiul unei dispute, uneori vorbim foarte repede – poate chiar mai repede decât credem. Și cu siguranță nu ascultăm foarte bine în aceste momente. Toate acestea sunt motivele pentru care este foarte important să îți iei timp să respiri (desigur, dacă nu respiri, vei leșina, ceea ce reprezintă un alt motiv). Atunci când ne luăm timp să respirăm, avem șansa de a ne asculta soții, de a ne gândi și de a permite ca ceea ce spun ei să se așeze înainte de a face un contrapunct.

2. Ea nu este dușmanul.

Acesta este un punct important. În luptele din căsnicie, este important să vă amintiți că lucrați pentru același scop. Acel scop este o viață înfloritoare împreună. S-ar putea să aveți idei diferite despre cum arată acest lucru sau cum să ajungeți acolo, dar ceea ce este sigur este că niciunul dintre voi nu va ajunge acolo singur. Ea nu este dușmanul – ea este partenerul tău. Acest lucru ne conduce la următorul punct.

3. Nimeni nu câștigă dacă cineva pierde.

Scopul tău în lupta conjugală nu ar trebui să fie să câștigi. Ar trebui să fie să vă dați seama cum să construiți cea mai bună și mai semnificativă viață împreună. Uneori, fiecare dintre voi va dori să facă acest lucru în mod diferit. Și va trebui să vă luptați prin asta. Unul dintre voi are cu siguranță ideea cea mai bună, dar, dacă tu câștigi și soția ta simte mai puțin partenerul tău, de fapt ești mai departe de obiectivul tău decât atunci când a început lupta. Când te lupți, nu te lupți doar cu soția ta, ci și pentru ea.

4. Te înșeli în legătură cu ceva.

Fiecare dintre noi greșește în legătură cu lucruri de care suntem siguri. Iar problema nu este că greșim, ci că rareori știm în ce privință greșim până mai târziu, când devine dureros de clar. De aceea, smerenia este atât de importantă. Ar trebui să presupunem în mod regulat că ceva de care suntem convinși este de fapt fals. Dacă credem acest lucru, atunci probabil că ne vom aborda adversarii cu mult mai multă smerenie atunci când se dovedește că avem dreptate și cu mult mai mult har atunci când se dovedește că greșim.

5. S-ar putea să fie lucrul din spatele problemei.

Cu siguranță că vor exista momente în care să ai o dispută intensă cu soția ta este nu numai necesar, ci și inevitabil. Totuși, aș sugera că acestea sunt rare. Majoritatea lucrurilor care sunt motiv de ceartă nu merită energia pe care le-o acordăm. De fapt, adesea descoperim că motivul certei nu este ceea ce credem noi că este. De fapt, nu suntem supărați pe destinația de vacanță din acest an sau pe culoarea în care vom vopsi camera. Adesea, suntem supărați pentru că ne simțim nerespectați, temători sau jenați. Când ne trezim că ne înfierbântăm în certurile din căsnicie, este bine să ne oprim (vezi punctul 1) și să ne întrebăm: „De ce mă enervez atât de tare din cauza asta?”.

Un text de Timothy Diehl pentru All Pro Dad

Read it Later

Donează online și susține Edictum Dei.

Donează

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Go to Top
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close