Îmi plăcea antrenamentul de vară la fotbal. Mulți jucători urau aceste antrenamente la Universitatea din Georgia, dar eu abia așteptam să înceapă pregătirile și să devin mai puternic. Puteam să am rezultate constante la presa pentru brațe, dar îmi plăceau mai ales antrenamentele pentru picioare. Știam că o bază puternică era cheia succesului pe terenul de fotbal.

Am mai învățat o altă lecție în timp ce eram la universitate. O bază puternică poate fi cheia pentru a construi și relații înfloritoare. Mi-am întâlnit soția în facultate și acele zile de început au fost esențiale pentru noi. Nu au fost întotdeauna ușoare. Ne-am certat din cauza unor lucruri și nu am fost întotdeauna de acord, dar întotdeauna ne-am respectat și am ținut unul la celălalt. Baza noastră era puternică. Felul în care am gestionat acele momente de început ne-a ajutat să ne modelăm în ceea ce suntem astăzi. Poate că același lucru este valabil și pentru tine. Dacă te îndoiești de relația ta sau te întrebi cum să treci peste o perioadă dificilă, ai încredere în fundația pe care ai construit-o la început. Iată 5 momente când să-ți amintești de perioada de început a relației tale:

1. Atunci când ești supărat.

Eu și soția mea ne-am certat foarte mult atunci când ne întâlneam la începutul relației. Întotdeauna am găsit o cale de a trece peste. Îmi amintesc că o dată, după o ceartă destul de aprinsă, am scris „Îmi pare rău” pe un tricou alb și am mers cu mașina la ea acasă pentru a-mi cere scuze. Am bătut la ușă purtând tricoul și i-am cerut iertare. A funcționat! Astăzi, când suntem supărați unul pe celălalt, ne gândim la povești ca aceasta pentru a ne reaminti că, dacă am depășit neînțelegerile atunci, când eram tineri și abia începusem să ne iubim, cu siguranță o putem face din nou acum, când suntem împreună de ani de zile.

2. Când ești nerăbdător.

Tatăl meu a făcut-o pe Kirsten, soția mea, să meargă într-o călătorie misionară cu el și cu alți câțiva lideri ai bisericii înainte de a binecuvânta logodna noastră. Nu avea de gând să fie de acord cu o nuntă dacă nu avea o înțelegere clară a caracterului potențialei sale nurori. A durat ceva timp până când a ajuns să o cunoască suficient de bine, dar le-a spus amicilor săi din acea călătorie că el a considerat că ar fi potrivită pentru a fi soția mea. A fost un proces până în acel punct, dar a meritat așteptarea. Dacă primele zile ale relației voastre au fost minunate, dar lucrurile se dezvoltă mai lent decât v-ați imaginat, e în regulă. Aveți răbdare. Aveți încredere că acei pași mici acoperă un teren valoros. Dacă ți-ai dori ca relația ta să se afle într-un alt punct în acest moment, amintește-ți că viața nu e un scenariu de film. Viața reală are nevoie de timp.

3. Când ești confuz.

Circumstanțele vieții pot fi înșelătoare, lăsându-ne puțin confuzi uneori. Nu suntem în acord tot timpul, dar eu și soția mea suntem uniți în ceea ce privește lucrurile mari – credința, familia și obiectivele noastre. Mi-am ales soția pe baza valorilor noastre comune. Aceste lucruri nu se schimbă odată cu problemele zilnice. Aceste lucruri nu se schimbă în funcție de zgomotul din exterior. Dacă te simți confuz când soția ta are o viziune diferită de a ta asupra unor lucruri precum temele copiilor, sporturile sau destinațiile de vacanță, amintește-ți că aceste lucruri nu sunt fundamentale. Dacă vă amintiți că v-ați construit relația pe lucrurile mari, confuzia vizavi de lucrurile mărunte nu vă va deraia de pe calea pe care ați ales-o.

4. Când te simți așa și așa.

Îmi amintesc că am mers la dans cu prietenii și m-am întâlnit cu Kirsten. Am sfârșit prin a-mi abandona prietenii pentru a-mi petrece toată noaptea vorbind cu ea. Nici măcar nu eram împreună încă, dar a fost atât de distractiv să ne cunoaștem mai bine. Acea conexiune este încă acolo, chiar dacă pare că dormitează. Când începi să simți că acei „fluturi din stomac” nu mai dau din aripi la fel de des ca înainte, amintește-ți ce a făcut conexiunea voastră vie de la bun început.

5. Atunci când ești în dificultate.

Gândește-te cum ar fi să escaladezi un munte împreună cu cineva. Amândoi începeți cu ideea că vă veți ajuta reciproc să ajungeți în vârf. Transpirați împreună. Suferiți împreună. Perseverați pentru că v-ați angajat, când erați la baza muntelui, să vă ajutați unul pe celălalt până în vârf. Asta e căsătoria. Amândoi suntem dedicați unul altuia, așa că, atunci când o persoană se află în dificultate, ne luptăm amândoi. Când lucrurile nu sunt ideale, amintește-ți acel sentiment de la poalele muntelui pe care ați pornit împreună. Împingeți împreună și trageți unul de celălalt.

Un text de Bobby Lewis pentru All Pro Dad

Read it Later
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close