Read it Later
You did not follow anybody yet.

Care aspect al vieții tale de creștin reprezintă nucleul credinței tale: ceea ce faci tu pentru Dumnezeu sau ceea ce a făcut deja Dumnezeu pentru tine prin Isus Cristos? Care dintre aceste două aspecte îți definesc identitatea într-un mod mai profund, îți influențează starea sufletească mai des și îți insuflă o motivație mai mare?

Răspunsul tău la aceste întrebări va modela profund stabilitatea, perseverența, fericirea, curajul și modestia experienței tale creștine. Isus dorește să îți ofere baza unei bucurii nemărginite.

Ucenicii se întorc plini de bucurie

Într-un episod din Evanghelia după Luca, 72 dintre ucenicii lui Isus se întorc dintr-o călătorie misionară. Au vindecat bolnavi, au scos demoni și au proclamat venirea Împărăției. S-au întors  plini de entuziasm spunând:

„Doamne, chiar şi demonii ni se supun în Numele Tău!” (Luca 10:17)

Așa cum clarifică Evanghelia după Luca, demonii sunt ființe spirituale puternice, opuse lui Isus. Astfel, este remarcabil că aceștia se supun ucenicilor lui Isus, în numele Lui. Imaginează-ți că un leu feroce și dezlănțuit ar asculta cu blândețe comenzile tale. Ai fi profund impresionat.

Mai bine decât ai putea crede

Isus nu domolește entuziasmul ucenicilor care se întorc din călătoria misionară. De fapt, primul său răspuns este să le dezvăluie că lucrurile sunt chiar mai favorabile decât credeau ei.

„Însă, El le-a zis: «L-am văzut pe Satan căzând din cer ca un fulger.»” (Luca 10:18).

Cu alte cuvinte, nu doar demonii sunt supuși lui Isus, ci și liderul lor. Lucrarea lui Isus și a ucenicilor săi diminuează influența lui Satan. Moartea lui Isus îi anulează lui Satan toate motivele pentru a-i acuza pe păcătoși în fața lui Dumnezeu. Învierea lui Isus învinge moartea însăși. Căderea lui Satan este inevitabilă.

Și asta nu e tot. Isus continuă:

„Iată, v-am dat autoritate să călcaţi peste şerpi, peste scorpioni şi peste toată puterea duşmanului, şi nimic nu vă va răni!” (Luca 10 19)

Isus nu le-a oferit ucenicilor doar autoritatea de a obține o victorie decisivă asupra dușmanilor lor spirituali (simbolizați de șerpi și scorpioni); El garantează, de asemenea, că nimic, absolut nimic, nu le va face rău. Nu se referă la faptul că nu vor fi niciodată bolnavi, nu vor suferi, nu vor fi persecutați sau nu vor muri (Luca 6:27–29; 9:23–24). Dar El promite să-i păstreze în siguranță de orice atac spiritual, pe măsură ce își pun încrederea în El. 

În esență, Isus le spune ucenicilor săi: „Ceea ce se întâmplă este mai bine decât vă imaginați. Victoriile Mele sunt mai cuprinzătoare decât vă dați seama. Sunteți mai în siguranță și mai protejați decât credeți.”

Bucuria solidă

În acest moment, ne-am putea aștepta ca Isus să îi îndemne pe ucenici să se bucure nu doar de supunerea demonilor (așa cum deja o fac), ci și de rolul lor în înfrângerea lui Satan. Dar Isus nu face asta. De fapt, El începe prin a le spune să nu se bucure de supunerea demonilor.

„Totuşi, nu vă bucuraţi de faptul că duhurile vi se supun, ci bucuraţi-vă de faptul că numele voastre sunt scrise în ceruri!” (Luca 10:18)

Isus nu spune că slujirea lor nu este importantă. Nu ne sugerează că nu ar trebui să ne bucurăm atunci când slujirea decurge bine — apostolul Pavel exact asta a făcut (Romani 16:19; 2 Corinteni 7:9). Dar El ne cheamă să ne ancorăm bucuria în ceva mai profund decât ceea ce face Dumnezeu prin noi. Ne conduce către acel loc mai profund printr-o frază scurtă:

„…ci bucuraţi-vă de faptul că numele voastre sunt scrise în ceruri!” (Luca 10:18)

Aceasta este o bază solidă pentru o bucurie îndelungată. Iată o fundație mai solidă decât cele mai mari succese spirituale posibile, un teren al bucuriei mai stabil chiar și decât victoriile uimitoare ale primilor urmași ai lui Isus. Suntem mântuiți. Dumnezeu a înfăptuit această lucrare.

 

 

Read it Later

Donează online și susține Edictum Dei.

Donează

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Go to Top
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close