Read it Later
You did not follow anybody yet.

Deoarece Biblia menționează un păcat de neiertat, au existat multe speculații referitoare la care ar fi acesta. Unii oameni au sărit la concluzia că avortul este păcatul de neiertat, deoarece crima este unul dintre cele mai odioase păcate, iar avortul a fost considerat o formă de crimă. Este aceasta o concluzie validă referitoare la păcatul de neiertat? Nu.

Fără a intra în detalii teologice, permiteți-mi să spun categoric că nu există dovezi biblice care să susțină această idee, dar există dovezi considerabile care să nege că avortul este păcatul de neiertat.

 

Împăratul David a fost vinovat de crimă; pentru beneficiul său personal, a complotat pentru a-l ucide pe Urie. David a vrut să se căsătorească cu soția lui Urie, Batșeba. Remușcările lui David în urma păcatului său sunt un model de pocăință biblică. Rugăciunea sa de pocăință din Psalmul 51 este clasică. Avem toate motivele să credem că, chiar și după păcatele sale grave, precum adulterul și crima, David a fost iertat și restabilit în comuniune cu Dumnezeu. Nu există niciun motiv să credem că cei care fac un avort nu pot fi iertați.

 

Când Dumnezeu ne iartă, suntem iertați. Când Dumnezeu ne curăță, suntem făcuți curați. Acesta este un motiv de mare sărbătoare.

 

Pentru a experimenta eliberarea profundă a iertării, trebuie doar să mergem la Dumnezeu și să mărturisim păcatul cu o inimă umilă și un duh smerit. Pocăința adevărată implică o durere sinceră și sfântă pentru neascultarea de Dumnezeu. Este diferită de pocăința din teamă, care este o formă falsă de pocăință motivată de frica de pedeapsă. Aceasta este văzută într-un copil care, când vede o nuia în mâna mamei sale, îi pare rău că a fost prins în flagrant. Adevărata pocăință recunoaște realitatea vinovăției și nu încearcă să o justifice. Oricine se apropie de Dumnezeu cu o umilință neprefăcută, smerenie și o hotărâre sinceră de a nu mai comite păcatul va primi cu siguranță iertarea lui Dumnezeu.

 

Adesea auzim întrebarea: „Dacă ai avea ocazia să-ți trăiești viața din nou, ce ai face diferit?” Uneori, oamenii răspund spunând că ar face totul exact la fel. Îmi este greu să cred asta. Cu toții avem lucruri în trecutul nostru de care ne este rușine. În cazul meu, există lucruri pe care le-am spus și aș fi dorit să nu le fi rostit. Dar odată ce un cuvânt scapă de pe buzele mele, nu-l mai pot retrage. Este ca o săgeată lansată dintr-un arc. Pot să-mi schimb cuvintele sau să-mi cer scuze pentru ele, dar odată rostite, nu pot fi șterse. Ceea ce a fost făcut nu poate fi desfăcut. Face parte din trecut. 

 

Deși ceea ce ai făcut nu poate fi desfăcut, poți fi iertată. Iertarea este una dintre minunile harului lui Dumnezeu. Puterea Sa vindecătoare este minunată. Dacă o femeie a făcut un avort, Dumnezeu nu cere ca ea să-și petreacă restul vieții umblând cu un „A” roșu pe piept. El cere ca ea să se pocăiască de păcatul ei și să vină la El pentru curățire. Când Dumnezeu ne iartă, suntem iertați. Când Dumnezeu ne curăță, suntem făcuți curați. Acesta este un motiv de mare sărbătoare.

 

„Veniți totuși să ne judecăm,” zice Domnul. „De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roșii ca purpura, se vor face ca lâna.” (Isaia 1:18)

 

Articol scris de R.C. Sproul pentru Ligonier

https://www.ligonier.org/learn/articles/can-i-be-forgiven-if-ive-had-abortion

Read it Later

Donează online și susține Edictum Dei.

Donează

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Go to Top
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close