Read it Later
You did not follow anybody yet.

Ajustarea așteptărilor

 

În contextul creștin, oamenii au foarte puține așteptări de la adolescenții bisericii, iar acest lucru este absurd. Avem așteptări atât de mari de la ei în ceea ce privește școala – copiii învață limbi străine, studiază fizica la nivel de facultate și dețin roluri importante în poziții de conducere, cum ar fi șefi de echipă sau lideri de proiecte de voluntariat. Și totuși, în biserică, îi privim de parcă ar fi niște copii mici. Cred că trebuie să ne creștem așteptările cu privire la ceea ce pot face adolescenții în biserică.



Dacă privim din trecut și până azi, unul dintre eșecurile lucrării de tineret constă în faptul că adolescenții nu sunt văzuți ca unii care ar putea contribui la viața bisericii, acest lucru fiind o nedreptate, atât pentru ei, cât și pentru întreaga biserică. Este necesar ca tinerii să învețe cum să devină adevărați membri ai bisericii și să dezvolte o bună ecleziologie – o teologie solidă a bisericii.

 

Un rol de îndeplinit

Unul dintre cele mai bune moduri în care bisericile pot face acest lucru este să le ofere tinerilor roluri prin care să aibă o contribuție reală în biserică. Aceasta îi ajută să înțeleagă că a fi membrul unei biserici înseamnă a fi un slujitor – înseamnă a contribui la slujirea lui Dumnezeu în comunitatea din care faci parte.

 

Câteva exemple în acest sens includ instruirea tinerilor pentru a deveni lideri de studii biblice pentru elevii de gimnaziu, pregătirea lor pentru a avea un rol important în taberele biblice de vară și instruirea lor pentru a face parte din echipa de închinare. Unul dintre scopurile mele în biserica unde sunt pastor este ca atunci când un tânăr ajunge la vârsta de nouăsprezece ani și merge la facultate să fie capabil să se integreze într-o altă biserică și să poată afirma: „Pot fi de real folos în biserica voastră,” pentru că a acumulat suficientă experiență contribuind în biserica noastră, a primit suficientă pregătire și a avut oportunitatea să eșueze și să învețe din acele eșecuri.

Tinerii sunt o resursă valoroasă pe care adesea o ignorăm.

 

Echipat cu Cuvântul lui Dumnezeu

Un alt mod în care tinerii poate fi o binecuvântare pentru biserică – și ne străduim să facem acest lucru în comunitatea noastră – este să formăm tineri care au o maturitate în credință și o cunoaștere a Scripturii și a teologiei astfel încât cei mai în vârstă să spună: „Iată un tânăr de șaptesprezece sau optsprezece ani care cunoaște cu adevărat Evanghelia și poate aplica Cuvântul lui Dumnezeu în mod profund în abordarea propriei vieți.” Acest lucru poate deveni o sursă de inspirație pentru adulții din biserică, dar și o încurajare în a practica mai profund ucenicia, studiul Cuvântului lui Dumnezeu și înțelegerea doctrinei creștine.

 

Cameron Cole, Crossway



Read it Later

Donează online și susține Edictum Dei.

Donează

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Go to Top
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close