Read it Later
You did not follow anybody yet.

Blândeţea voastră să fie cunoscută de toţi oamenii. Domnul este aproape.” (Filipeni 4:5)

De ce este o atmosferă așa de tensionată când suntem unii în prezența altora?

  Am încercat să îmi dau seama de o relație tensionată pe care o aveam cu o soră în Cristos. Nu am fost răutăcioase una cu celaltă, dar cu siguranță nici cordiale.

  Poate tensiunea aceasta are de-a face cu ceva ce nu vedem cu ochii. Am trecut împreună prin atâtea încercări, ridicându-ne una pe cealaltă prin rugăciune și post. Acum nu mai dorim să fim una lângă cealaltă… asta este exact ceea ce vrăjmașul a dorit pentru noi.

   Credincioșii care nu sunt de acord între ei nu este ceva nou pentru Biserică. În Scrisoarea lui Pavel către Filipeni el ne sfătuiește „De aceea, preaiubiţii şi mult doriţii mei fraţi, bucuria şi cununa mea, rămâneţi astfel tari în Domnul, preaiubiţilor!” (Filipeni 4:1) Da: disensiune și diviziune. Dezacordul afecta misiunea lui Cristos.

    Pavel le-a scris direct celor două persoane implicate și nu a așteptat pasiv ca acel conflict să treacă de la sine, nici nu a vorbit pe la spate, ci a rezolvat situația în dragoste.

    Îndemn pe Evodia şi îndemn pe Sintichia să fie cu un gând în Domnul. Şi pe tine, adevărat tovarăş de jug, te rog să vii în ajutorul femeilor acestora care au lucrat împreună cu mine pentru Evanghelie, cu Clement şi cu ceilalţi tovarăşi de lucru ai mei, ale căror nume sunt scrise în Cartea vieţii.” (Filipeni 4 :2-3)

Pavel s-a rugat cu aceste femei și cu întrega biserică pentru ca ele să se concentreze pe lucrurile pe care credincioșii le au în comun: noi luptăm pentru Evanghelie împreună. Pavel, de asemenea, i-a îndemnat pe credincioșii din Filipeni, la începutul scrisorii sale: „Ca cetățeni ai cerului, trăiți-vă viața în mod demn de Evanghelia lui Cristos … stând fermi într-un singur duh, într-un singur acord, luptând împreună pentru credința Evangheliei” (Filipeni 1:27, CSB). Pavel a folosit cuvântul „unul” de mai multe ori pentru a aduce în prim-plan unitatea în Isus.

Ce contează cel mai mult este lucrul cu care suntem de acord: Isus ne-a iertat păcatele și ne-a scris numele în Cartea Vieții. Când trăim cu asta în minte, în loc să ne certăm mereu, lăsăm „ca blândețea noastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape.” (Filipeni 4:5)

Nimeni nu trebuie să fie lăsat deoparte ca destinatar al harului.

Așadar, sfatul lui Pavel pentru a trăi în pace este sfatul pe care îl avem și astăzi. Nu vom fi de acord în fiecare situație, totuși, credincioșii sunt chemați să aleagă unitatea bazându-se pe lucrurile în care suntem de aceeași părere: vestea bună a salvării lui Cristos. Chiar dacă interacționăm în social media, prin mesaje sau discutăm în persoană, cu toții avem nevoie să ne amintim acest lucru.

   Cât despre mine, până la urmă am avut o discuție cu sora mea în Cristos. Nu suntem de acord în toate lucrurile, dar în dragoste, am decis să ne ațintim privirile pe devotamentul comun pentru Isus.

Lumea ne privește, dragi prieteni.

Să alegem să fim cunoscuți pentru bunătate și să umblăm în unitate.

Isuse, deschide-mi ochii astăzi pentru a vedea unde să arăt bunătatea Ta și să umblu în unitate! În Numele lui Isus, Amin!

 

 Articol scris de Lynn Cowell, Proverbs 31

 

 

 

 

Read it Later

Donează online și susține Edictum Dei.

Donează

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Go to Top
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close