Read it Later
You did not follow anybody yet.

Scriptura indică, atât în Vechiul, cât și în Noul Testament, că tații sunt responsabili pentru bunăstarea și protecția copiilor lor, în special a fiicelor lor. În Legea mozaică, de exemplu, o femeie acuzată că nu era virgină înainte de căsătorie era acuzată ca atare de proaspătul ei soț, iar tatăl era responsabil să prezinte dovezi contrare afirmației (Deut. 22:13-19). Tatăl era cel care trebuia să păstreze puritatea fiicei sale cât timp se afla sub protecția sa. Pe de altă parte, dacă afirmația proaspătului soț se dovedea a fi adevărată, fiica urma să fie ucisă cu pietre la ușa casei tatălui ei (Deut. 22:20-21). Asta era spre rușinea și durerea lui profundă, pentru că eșuase în a-și îndeplini îndatoririle. După cum explică teologul John Gill, uciderea ei în casa tatălui său aducea „o mai mare rușine pentru el și era o pedeapsă pentru neglijența lui în ceea ce privește educația ei, neavând grijă să o instruiască și să o crească într-un mod mai bun”.

Mai departe, în Noul Testament, apostolul Pavel a abordat o serie de probleme relaționale pentru biserica din Corint. În 1 Corinteni 7, el a vorbit despre aspecte precum celibatul, divorțul și recăsătorirea. Și, lucru ascuns aproape de sfârșitul capitolului, el s-a adresat taților (1 Corinteni 7:36-38). Din nefericire, unele versiuni traduc greșit această secțiune a scrisorii lui Pavel ca referindu-se la logodnici, în timp ce altele identifică în mod corect faptul că Pavel se adresa taților (deoarece instrucțiunile lui Pavel au legătură cu darea în căsătorie a unei fecioare). Astfel, ceea ce se subînțelege este că, încă o dată, se presupune că tații sunt responsabili pentru protecția fiicei lor – în special în ceea ce privește un potențial viitor soț. Și, desigur, acest lucru se potrivește bine cu alte pasaje din Scriptură, cum ar fi 1 Timotei 3:5, care vorbește despre un bărbat care își administrează gospodăria. Toate acestea pentru a spune că tații au datoria de a se asigura că bărbatul căruia îi dau mâna fiicei lor în căsătorie este „calificat pentru slujbă”.

50 de întrebări importante

În acest scop, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poate face un tată este să petreacă timp discutând cu tânărul care dorește să aibă o relație cu fiica sa, punându-i acestuia întrebările dificile care trebuie puse. S-ar putea să fie inconfortabil. Ar putea părea autoritar. Dar este necesar.

Următoarea este o listă de 50 de întrebări care să te ajute în această sarcină.

 

Generalități

Care este povestea ta de credință?

Care este situația ta profesională?

Care sunt hobby-urile tale?

Care sunt obiectivele tale personale pentru următorii 5-10 ani?

Care este una dintre cele mai bune lecții pe care le-ai învățat de la părinții tăi?

Care este una dintre cele mai frumoase amintiri din copilărie?

Cum ți-ai descrie anii adolescenței?

Cum te-ar descrie prietenii tăi?

Cum te-ar descrie părinții tăi?

Cum arată o săptămână obișnuită din viața ta?

Ai avut vreodată probleme cu legea?

Ce fel de muzică îți place?

Relații

Care sunt principalele calități care te-au atras la fiica mea?

Care sunt planurile tale pentru viitorul acestei relații?

În cât timp ai fi pregătit pentru o nuntă?

Unde intenționezi să locuiți ca cuplu?

Cât de bine poți să întreții o soție și o familie?

Ce fel de datorii financiare ai aduce în căsătorie?

Ce limite fizice ai stabilit pentru a vă proteja puritatea?

Fără detalii grafice, în ce măsură ai avut relații intime fizice în relațiile anterioare?

Va urma.

Un text publicat pe Expository Parenting

Read it Later

Donează online și susține Edictum Dei.

Donează

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Go to Top
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close