Read it Later
You did not follow anybody yet.

Potrivit unui nou studiu, tinerii sunt cu mult în urma generațiilor anterioare atunci când vine vorba de a atinge obiectivele importante ale vieții, inclusiv căsătoria și familia.

Căsătoria, copiii, independența financiară, viața independentă și păstrarea unei slujbe full-time sunt cele cinci obiective pe care United States Census Bureau le declară ca fiind componente cheie pentru atingerea “maturității”.

 

Tinerii adulți moderni ating aceste obiective mult mai târziu în viață decât părinții lor, iar tinerii bărbați sunt în spatele tinerelor femei în ceea ce privește atingerea a aproape fiecărui indicator.

 

“În raport cu tinerele femei, tinerii bărbați sunt din ce în ce mai puțini: în școală, în universități și chiar la locurile de muncă”, scrie W. Bradford Wilcox, sociolog și director la University of Virginia’s National Marriage Project, pentru Washington Examiner. “Tinerii bărbați au mai puține șanse să aibă claritate asupra misiunii și identității lor în viață.”

 

Potrivit unui studiu efectuat de Pew Research Center, ratele de căsătorie ale tinerilor americani au scăzut dramatic.

 

În 2021, doar 22% din tinerii de 25 de ani erau căsătoriți, comparativ cu 63% în 1980. În mod similar, 6% dintre tinerii de 21 de ani erau căsătoriți în 2021, comparativ cu 32% în 1980.

 

Chiar dacă căsătoriile au scăzut atât pentru femei cât și pentru bărbați, femeile de 25 de ani aveau cu 8% mai multe șanse de a se căsători în 2021 decât bărbații, procentul fiind de 26% și respectiv 28%. În 1980, 71% dintre femei erau căsătorite, iar dintre bărbați 57%.

 

Procentajul femeilor și bărbaților de 25 de ani care au un copil în casă a scăzut semnificativ din 1980, bărbații ajungând de la 30% la 11%, iar femeile de la 48% la 24%.

 

“O problemă majoră este că mariajul are mai puține șanse să fie un lucru pe care tinerii de azi îl au în vedere, spre deosebire de tinerii din 1980 și înainte de acest an”, a spus Wilcox. “Bărbații care sunt căsătoriți sau plănuiesc să se căsătorească în curând muncesc mai greu, mai inteligent și cu mai mult succes. Astfel, căsătoria amânată este un factor care îi lipsește pe tinerii barbati de azi de un sentiment al misiunii și de ambiție la muncă și-n viață.”

 

Acea lipsă a sentimentului misiunii este detaliată de alți indicatori ai maturității.

 

La vârsta de 25 de ani, independența financiară a bărbaților a scăzut de la 77% la 64% din 1980 până în prezent. Procentul de bărbați care s-au mutat din casa părinților a scăzut de la 81% la 64%. În mod similar, procentajul tinerilor bărbați care au slujbe cu normă întreagă a scăzut de la 85% la 71%.

 

Deși independența financiară a femeilor de 25 de ani în 2021 rămâne mai mică decât cea a bărbaților, totuși a crescut de la 50% în 1980 la 56% în 2021. Femeile aveau mai multe șanse decât bărbații de a se muta din casa părinților în 2021, 72% făcând acest lucru. Totuși, procentul a scăzut de la 87% în 1980.

 

Unul dintre motivele acestor amânări ar putea fi creșterea numărului celor optează pentru învățământul superior față de 1980. În 2021, aproape jumătate din totalul tinerilor de 21 de ani urmau cursurile universitare, pe când în 1980, procentul acestora era de 31%. Rata de absolvire a facultății este un alt indicator în care femeile îi depășesc pe bărbați.

 

“Aceasta se datorează, în parte, datorită narcoticelor electronice la care au acces bărbații, sub forma jocurilor video de exemplu, care în general îi distrag de la școală și de la obiectivele propuse”, explică Wilcox.

 

S-a produs și o schimbare culturală în metoda de creștere a copiilor, accentul punându-se pe educație și succes financiar, importanța familiei scăzând.

 

Conform cercetării efectuate de Pew Research în ianuarie, o mare majoritate – adică 88% – dintre părinți consideră că munca și banii sunt foarte importante în ceea ce privește viitorul copiilor lor, în timp ce foarte puțini, aproximativ 20-21%, consideră că căsătoria și copiii sunt repere importante.

 

Acest lucru evidențiază și mai mult tendința culturală, pe care Wilcox și editorul Institutului pentru Studii de Familie, Alysse ElHage, au numit-o “îngrijorătoare”, și anume că aproape jumătate dintre părinți nu consideră că este important ca propriul lor copil să se căsătorească și să aibă copii.

 

“Ar trebui să ne îngrijoreze faptul că doar o minoritate dintre părinți consideră căsătoria și viața de familie obiective centrale și că aproape 50% afirmă că căsătoria și copiii sunt practic neimportante”, au scris ei.

 

Breccan F. Ties, Washington Examiner

 

Read it Later

Donează online și susține Edictum Dei.

Donează

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Go to Top
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close