Read it Later
You did not follow anybody yet.

 

Biologul evoluționist ateu, Richard Dawkins, a apărat-o pe autoarea seriei “Harry Potter”, J.K. Rowling, în fața criticilor primite pentru rezistența în fața eforturilor activiștilor trans de “a se preface că biologia nu există”.

Dawkins a apărut în emisiunea “Piers Morgan Uncensored” unde, împreună cu gazda, Piers Morgan, a discutat sugestia venită din partea unui grup de oameni de știință de a abandona termenii de gen, precum bărbat, femeie, mamă și tată.

 

Morgan a acuzat efortul de a “elimina genul și a neutraliza limbajul”, spunând că “se face sub pretextul complet fals că poți să te prefaci că biologia nu există, mai ales când vine vorba de sexul unei persoane.”

 

“Este indiscutabil, nu există niciun dubiu științific asupra acestui fapt, și totuși, o mână de oameni au reușit să remodeleze modurile în care o societate discută și îi este permis să discute”, a adăugat Morgan.

 

Dawkins a descris acest fenomen ca “bullying”, denunțând felul în care faimoasa autoare J.K. Rowling și profesoara de filosofie Kathleen Stock au fost intimidate deoarece “și-au susținut punctul de vedere”.

 

Rowling a apelat de multe ori la Twitter în ultimii ani pentru a-și exprima îngrijorarea față de ceea ce ea numea eforturi de a șterge “realitatea trăită a femeilor”. În iunie 2020, ea și-a exprimat indignarea față de un articol publicat în Devex, care conținea fraza “oameni cu menstruație” în titlu. Rowling a remarcat sarcastic: “Sunt sigură că în mod normal există un termen pentru acei oameni”.

 

Remarcile lui Rowling despre realitatea sexului biologic au dat naștere la reacții ostile din partea activiștilor LGBT, printre care și Kerry Kennedy de la Robert F. Kennedy Human Rights Foundation. Kennedy a spus că remarcile autoarei despre sexul biologic diminuează “identitatea oamenilor trans și non-binari, subminează validitatea și integritatea întregii comunități transgender.”

 

Acuzele lui Kennedy a determinat-o pe Rowling să înțeleagă că “nu avea nicio altă opțiune decât să returneze premiul Ripple Of Hope care îi fusese acordat anul precedent.” Ea a adăugat că era “profund întristată că RFKHR s-a simțit obligată să adopte această poziție”, subliniind că “niciun premiu sau distincție, indiferent de admirația mea pentru persoana căreia îi este adresat, nu înseamnă atât de mult pentru mine încât să sacrific dreptul conștiinței de a urma ceea ce propria mea conștiința îmi dictează.” 

 

Ca răspuns la felul în care Rowling și alții au fost tratați, Dawkins a declarat că “este foarte supărător felul cum aceasta minoritate infimă a reușit să captureze discursul și să vorbească absurdități flagrante.” Când a fost întrebat “care este răspunsul la acest fel de comportament”, Dawkins a răspuns: “Știința.”

 

Există doar două sexe”, a subliniat Dawkins. “Ca biolog, există două sexe și asta e tot.

 

La fel ca în cazul lui Rowling, pledoaria lui Dawkins în favoarea sexului biologic nu a rămas fără consecințe.

 

În cazul acestuia, titlul de “Umanist al anului” i-a fost revocat după ce a scris pe Twitter în aprilie 2021 că “unii bărbați aleg să se identifice ca fiind femei, iar unele femei aleg să se identifice ca fiind bărbați”, înainte să avertizeze că “vei fi calomniat dacă negi că ei sunt realmente lucrul cu care se identifică.

 

Dawkins și-a apărat tweetul din 2021 în timpul apariției sale la emisiunea “Piers Morgan Uncensored,” spunând că el îi invitase pe oameni să discute comentariul său. După ce a menționat felul în care a încurajat discuțiile de-a lungul întregii sale vieți petrecute în universități, Morgan l-a întrebat: “De ce ne-am pierdut abilitatea de a avea o dezbatere deschisă și sinceră?

 

Există oameni pentru care cuvântul ‘a discuta’ nu înseamnă a discuta. Înseamnă că ai luat o poziție”, a raspuns Dawkins. “Am crezut că era un lucru rezonabil de discutat.

 

Dawkins a adresat o altă remarcă facută într-un tweet din aprilie 2021, în care făcea referire la felul în care “în 2015, Rachel Dolezal, președinta albă a unei asociații NAACP, a fost calomniată pentru că s-a identificat ca fiind neagră.” Dawkins a scris câteva articole referitoare la incidentul respectiv, în care spunea că “rasa este de fapt un concept mult mai fluid decât sexul”, în lumina ratei ridicate a căsătoriilor interrasiale.

 

“De fapt este absolut rezonabil ca cineva să se identifice cu o anumită rasă dacă își doresc lucrul acesta”, a adăugat biologul. “Sexul este diferit. Sexul este binar, așadar este cu siguranță un lucru bun să discut despre această anomalie.”

 

În 2021, Dawkins a semnat o declarație prin care se opune operațiilor de schimbare de sex și tratamentelor hormonale pentru copiii transgenderi.



Ryan Foley, The Christian Post

Read it Later

Donează online și susține Edictum Dei.

Donează

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Go to Top
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close