Trăim probabil un vârf al celor mai mulți oameni care au trăit/vor trăi vreodată în același timp. Acest lucru a generat un sentiment în rândul populației, devenit foarte repede clișeu (cu concursul puternic al mass-media), cum că suntem prea mulți oameni pe planetă.
„Nu există un sentiment care să producă un genocid mai mare decât sentimentul că suntem prea mulți oameni pe Planetă.”
„Care ar fi soluția pentru această «problemă»? Avortul în masă?
Sau poate ceva mult mai dramatic, producerea unui sentiment nou: rușinea de a naște copii. ”
Jordan Peterson
Din păcate, acest tip de discurs este tot mai mult promovat în mediile academice. Sub pretextul interesului pentru mediul înconjurător, cadre universitare transmit generației tinere că, dacă ar avea un minim de decență, ar trebui să limiteze la maximum nașterea de copii. „Oamenii sunt așa de corupți, încât ar trebui limitată perpetuarea lor.” O astfel de afirmație nu poate veni decât dintr-o profundă rușine și ură existențială. Care este rezultatul unei astfel de doctrine? Omul este cancerul Planetei și ca atare trebuie eliminat.
Care este rezultatul pe care îl vor experimenta generațiile următoare? Un gol uriaș al generației tinere, un declin semnificativ (chiar colaps) la nivel tehnologic din cauza scăderii inovației (generația tânără fiind responsabilă de inovație). Toate țările puternic dezvoltate sunt departe de a-și putea înlocui măcar generația pe baza căreia s-au dezvoltat.
Concluzia: Rămânem fără oameni… fără oamenii tineri.
Avem nevoie să ne vindecăm de sentimentul rușinii și urii de sine. Suntem în Săptămâna Mare, premergătoare celebrării învierii lui Isus Cristos. Momentul cel mai bun să ne amintim că oamenii au valoare.
Pentru că Omul a înviat, oamenii sunt singurul motiv în care merită să investim.
Donează online și susține Edictum Dei.
Donează