Read it Later
You did not follow anybody yet.

Una dintre principalele noastre sarcini ca tați este să ne formăm copiii astfel încât să fie sănătoși și să se dezvolte armonios, atât acum, cât și la vârsta adultă. A fi de încredere este una dintre componentele importante care ne permite să facem acest lucru. Fiabilitatea sau lipsa de fiabilitate a unui tată are un impact uriaș asupra încrederii, a sentimentului de respect de sine și, în general, asupra bunăstării copilului. Iată 5 moduri în care tații trebuie să fie de încredere.

  1. Făcând ceea ce spun că vor face

Copiii noștri au nevoie să aibă încredere în cuvintele noastre. Ei trebuie să știe că ne vom susține cuvintele cu fapte. Acest lucru nu se referă doar la promisiuni mari. Trebuie să le dăm curs și în lucrurile mărunte. Dacă spunem că ne vom juca cu ei în cinci minute, trebuie să ne ținem de cuvânt. Dacă spunem că vor exista consecințe atunci când sunt neascultători, atunci trebuie să o îndeplinim. În caz contrar, ne pierdem credibilitatea și îi lăsăm să se simtă confuzi, ceea ce îi face nesiguri.

  1. Fiind prezenți

Unii dintre noi au locuri de muncă care necesită multe călătorii, inclusiv eu. Sau poate că ești divorțat, așa că timpul petrecut cu copiii tăi este mai limitat. Cheia aici este să fii prezent mental atunci când ești cu copiii tăi. Dacă simți că începi să te gândești la altceva în timp ce ei îți spun o poveste sau ești tentat să îți arunci în telefon atunci când petreceți timp împreună, gândește-te mai bine. Reamintește-ți cât de important este timpul petrecut cu copiii tăi și rămâi în acest moment.

  1. Controlându-le emoțiile și împărtășindu-le

Tații care sunt volatili sau reactivi creează un mediu care se simte instabil pentru copii. Asta provoacă multă anxietate. Trebuie să creăm un mediu sigur pentru copiii noștri, în care să nu meargă pe coji de ouă sau să se teamă că tata va exploda într-un acces de nervi. Controlul emoțiilor noastre este esențial aici. Dar trebuie, de asemenea, să ne asigurăm că nu ne negăm emoțiile. Copiii noștri trebuie să ne vadă vulnerabilitatea. Împărtășirea emoțiilor noastre cu ei îi învață cum să își proceseze propriile emoții și să dea dovadă de autocontrol.

  1. Prin oferirea unei învățături consecvente

Trebuie să profităm de fiecare ocazie pentru a ne transmite înțelepciunea, dar mai presus de orice, învățătura noastră trebuie să fie coerentă din punct de vedere logic. Trebuie să ne asigurăm că lucrurile pe care le arătăm copiilor noștri nu sunt în contradicție cu ceea ce am spus în trecut și, poate mai important, cu ceea ce arătăm noi. Trăiește ceea ce spui.

  1. Cunoscându-ne copiii

Copiii vor să fie cunoscuți și văzuți, mai ales de către părinții lor. Prietenii și colegii lor vor fi inconsecvenți, în cel mai bun caz, în ceea ce privește grija față de ei. Dragostea și atenția ta trebuie să fie un pilon solid în viața lor. Fă din studierea copiilor tăi unul dintre obiectivele tale. Cunoaște-le pasiunile, gusturile, antipatiile, prieteniile, opiniile și tendințele cât mai bine posibil. S-ar putea ca ei să nu recunoască niciodată acest lucru, dar le va spori încrederea în sine și le va da voie să fie ei înșiși.

Un text de BJ Foster pentru All Pro Dad

Read it Later

Donează online și susține Edictum Dei.

Donează

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Go to Top
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close