Read it Later
You did not follow anybody yet.

Zilele trecute, am fost trezit la ora 5:30 de un apel de la un fost pastor asociat, pe care l-am trimis vara trecută în orașul Dnipro din estul Ucrainei: „Ne întoarcem la tine. Au început să bombardeze orașul”. După ce mi-am șters somnul de pe ochi, am sărit la site-urile de știri locale și pe rețelele de socializare pentru a afla că acesta nu era un incident izolat. Orașe importante din întreaga țară fuseseră bombardate.

Înainte de această trezire șocantă, plănuisem să mă îndrept spre Kiev (la 5 ore de mers cu mașina spre nord pentru mine) pentru a conduce o întâlnire pe care o numim „Kyiv Gospel Renewal”. Aceasta este o întâlnire lunară pe care o organizăm prin intermediul City to City Ucraina pentru pastorii și ctitorii de biserici (planters) din capitală și din împrejurimi.

Viziunea noastră este de a vedea acest oraș de aproape 5 milioane de locuitori atins și reînnoit cu Evanghelia prin noi biserici – începând cu 30 până în 2030. Orașul are nevoie de pâna la cinci ori mai multe biserici decât are în prezent doar pentru a ajunge la un raport de o biserică la 5.000 de locuitori. Statisticile (cel puțin până la acest război) spun că Kievul ar ajunge la 6-7,5 milioane de cetățeni până în 2040. Așadar, fiecare șansă de a mă întâlni cu un grup de câteva zeci de pastori și ctitorii de biserici care împărtășesc această viziune mă inspiră.

Evenimentele recente au pus o pauză la acest plan și la o mie de alte planuri. Dar chiar și în mijlocul acestui conflict, auzim povești despre oameni pentru care ne-am rugat de-a lungul anilor și care acum ajung la credință și fac pași uriași înainte. Într-un cuvânt, ceea ce vrăjmașul a destinat pentru rău, Dumnezeu folosește pentru bine.

Întrucât ne aflăm în centrul Ucrainei, chiar pe malul vestic al râului Nipru, ne aflăm la o răscruce de drumuri pentru mulți dintre cei care fug din zonele cu bombardamente și lupte mai intense din estul și nordul țării. Am primit un aflux de călători care au făcut opriri de diferite durate aici.

Uneori a fost doar o șansă rapidă pentru ei de a se opri, de a mânca ceva și de a se ruga înainte de a continua spre vest. Alții sunt găzduiți peste noapte de membrii bisericii noastre, Calvary Chapel din Svitlovodsk, iar acești refugiați vor încerca să își dea seama de următoarea mișcare după o noapte de somn (sperăm că liniștită).

Dușmanului și tiranilor care îl slujesc le-ar plăcea să semene frică, panică și disperare. Dar el este, de asemenea, tatăl minciunii (Ioan 8:44). În acest caz, minciuna este aceea că altcineva decât Hristos este Rege. Mintea depravată a omului ar vrea să creadă și să-i facă pe alții să creadă că el poate controla destinele, viețile, națiunile și așa mai departe. Dar există doar unul singur care controlează fluxul istoriei: „Domnul Și-a așezat tronul în ceruri și împărăția Lui domnește peste toate” (Psalmi 103:19).

Dar acest lucru nu este întotdeauna ușor de reținut atunci când explodează bombe. Sunetul minciunii poate deveni zgomotos – așa că adevărul trebuie să meargă mai adânc. Am convocat o seară improvizată pentru închinare și rugăciune pentru Ucraina. A fost un timp bun în care ne-am încurajat unii pe alții și am cântat adânc în inimile noastre adevărul care, așa cum spune un cântec pe care l-am cântat:

Credincios tu ești

Credincios în veci vei fi

Credincios tu ești

Toate promisiunile tale sunt da și amin

Noi slujim unui Rege care a privit moartea în față și a învins-o, erodând-o din interior. Nu există decât un singur Rege adevărat – iar micii tirani ai lumii nu vor face în cele din urmă decât să joace în marea lui victorie. Promisiunile Lui sunt sigure, victoria Lui este inevitabilă.

Cum să te rogi:

 

Pentru protecția divină a lui Dumnezeu asupra credincioșilor și pentru ca Dumnezeu să fie glorificat prin zdrobirea mândriei și a planurilor oamenilor răi.

Pentru ca mulți dintre cei care se tem și sunt confuzi să găsească singura speranță adevărată în Hristos în aceste zile.

Pentru putere și înțelepciune cu privire la modul cel mai bun de a-i sluji pe oameni, astfel încât biserica să strălucească în aceste vremuri.

Pentru grija lui Dumnezeu pentru cei aflați în nevoie.

Un text de Benjamin Morrison pentru The Gospel Coalition

Read it Later

Donează online și susține Edictum Dei.

Donează

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Go to Top
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close