Read it Later
You did not follow anybody yet.

Tată, ai o viziune pentru familia ta în viitor? Când Dumnezeu a făcut familia, a început prin a-i dărui un bărbat care să o conducă, să-i dea direcție și să o ghideze. Acesta nu a fost un accident, ci un plan. Dumnezeu a știut că familia va avea nevoie de îndrumare iubitoare și călăuzire fermă pentru a naviga apele furtunoase ale vieții de familie.

Chiar dacă Dumnezeu l-a dăruit pe bărbat familiei, din nefericire vedem multe familii lipsite de o conducere plină de încredere a bărbatului. Unii bărbați au abandonat nava, alții sunt fizic sau emoțional absenți și altora, din nefericire, pur și simplu nu le pasă. Mă doare sufletul pentru toate femeile care trebuie să acopere golul tatălui și să fie liderul de care are nevoie familia. Cu toate acestea, dacă ești bărbat și Dumnezeu ți-a dat o familie, trebuie să consideri chemarea de a fi soțul soției tale și tatăl copiilor tăi ca una dintre cele mai înalte chemări ale vieții tale. Dumnezeu te-a chemat să fii la cârmă, să-i ghidezi și direcționezi.

Ba chiar mai mult decât atât, Dumnezeu te-a chemat să ai o viziune pentru ei și pentru viitorul lor.

Ai o viziune pentru familia ta?

Zilele trecute, am avut o discuție cu copiii mei și le-am împărtășit viziunea mea pentru familia noastră în perioada următoare. A fost un timp minunat în care am discutat care sunt planurile noastre. Ai analizat în rugăciune ceea ce Dumnezeu ar vrea să faceți și unde să mergeți ca familie?

Îți dai seama că în fiecare zi construiești ceva? Nu construiești doar o familie, ci un viitor. Construiești fundamentul pentru inimi și vieți care, într-o zi, vor construi același fundament pentru generațiile următoare.

Dacă te-aș întreba: “Care este viziunea ta pentru familia ta?”, ai putea să o descrii sau să articulezi ceva specific cu privire la acest lucru?

Da, știu că îți dorești o căsătorie frumoasă și copii crescuți după voia lui Dumnezeu. Dar te-ai gândit serios la toate detaliile care fac din această dorință o realitate?

Gândindu-te la relația cu soția ta, în ce sens ai vrea să fie diferită un an de acum încolo? Dar in cinci ani?

Privind la copiii tăi, ce lucruri ai vrea să schimbi sau implementezi în viața și caracterul lor în perioada următoare? Dar în zece ani de acum înainte? Ce faci în prezent pentru a-i ajuta să ajungă acolo?

Iei în serios rolul de lider, de cap al familiei și de responsabil principal al viitorului și direcției familie tale? Sau mergi din inertie, crezând că toate se vor aranja de la sine și vor ieși bine până la urmă, deoarece Îl iubești pe Dumnezeu și ai intenții bune?

Bărbaților, haideți să nu fim naivi…

Familiile plăcute lui Dumnezeu nu sunt un accident. Familiile plăcute lui Dumnezeu sunt construite de bărbați plăcuți lui Dumnezeu, bărbați care sunt dispuși să facă munca grea și să implementeze procesul – dureros uneori – necesar pentru a împlini viziunea dată de Dumnezeu pentru familia sa.

Ai văzut proiectul arhitectului pentru o clădire care urmează a fi construită? Cu siguranță, a avut o viziune în minte despre cum va arata totul la finalul procesului de construcție. A luat în considerare multele detalii necesare pentru a face din proiect o realitate.

Aceleași principii pot fi aplicate rolului nostru de tată sau soț. Uneori, munca depusă pare să merite din plin efortul, dacă avem în vedere viziunea produsului finit pe care ne străduim să-l construim.

Pentru a ne asigura că viziunea noastră devine realitate, poate ar trebui să încorporăm câteva din următoarele:

• a programa săptămânal sau lunar o seară împreună cu soția ta

• a introduce un timp de rugăciune și conversație în familie

• a îmbunătăți modul de comunicare cu soția și copiii tăi

• a rămâne constant în disciplinare și așteptări

• a avea aceeași viziune – ca soț și soție – asupra viitorului copiilor

• a da prioritatea cuvenită frecventării bisericii

• a începe un studiu biblic sau o conversație dificilă cu unul din copiii tăi

• a-ți face timp pentru a vă distra împreună ca familie

• a spune “nu” altor lucruri și altor oameni pentru a putea spune “da” lucrurilor și oamenilor care contează cel mai mult.

Chiar dacă implementezi doar un singur lucru, este un pas în direcția bună și îți va îmbunătăți viața de familie.

Bărbaților, nimeni altcineva nu va face din viziunea voastră pentru familie o realitate. Ca să fim sinceri, nimeni altcineva nu are această responsabilitate.

Un text preluat de pe Godlyparent

Sursa foto: Photo by Jessica Rockowitz on Unsplash 

Read it Later

Donează online și susține Edictum Dei.

Donează

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Go to Top
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close