Modul în care persoanele și instituțiile reacționează la cazul Liei Thomas, bărbatul biologic căruia i se permite să concureze în competițiile de înot universitar feminin, este un bun indicator al valorilor și al nivelului de raționalitate al oamenilor.
Pentru a recapitula, Will Thomas, un bărbat care până acum trei ani a fost membru al echipei masculine de înot a Universității din Pennsylvania, a anunțat că este femeie și apoi s-a alăturat echipei feminine de înot a Universității din Pennsylvania.
Numit acum Lia, Thomas a stabilit recorduri naționale în înotul feminin, cum ar fi la 200 și 500 de metri liber. Femeile care s-au antrenat aproape toată viața lor pentru a fi înotătoare competitive au fost înșelate în aceste competiții.
Întrebarea evidentă este: Este corect? Este corect ca un bărbat biologic să concureze ca o femeie împotriva femeilor? Sau Thomas trișează?
Pentru majoritatea oamenilor, răspunsul este clar: Thomas trișează.
Deoarece am scris recent un articol în care am argumentat că Thomas trișează, nu voi insista asupra acestui aspect. În schimb, voi discuta despre reacțiile altora, pentru că, așa cum am scris, ele dezvăluie multe despre oamenii și instituțiile respective.
Vom începe cu New York Times. Mai degrabă decât să îl considere un trișor, New York Times îl consideră pe Thomas un erou. Când Times a ajuns în cele din urmă să srie despre poveste – la câteva săptămâni după ce presa care nu era de stânga a început să facă asta – publicistul editorialului de sporturi universitare din Times, Billy Witz, a vorbit despre eveniment.
Și-a încheiat editorialul cu o odă adusă lui Thomas:
„Și astfel, dacă a existat ceva care să ne rămână din competiția de înot de sâmbătă (între University of Pennsylvania și Harvard), nu au fost cele două curse pe care Thomas le-a câștigat cu ușurință sau cele două ștafete pentru care s-a străduit atât de tare. A fost felul în care ea (sic!) s-a purtat în apă – cu capul plecat, cu grație și smerenie.”
Iată cât de „woke” – un termen care indică amoralitate și iraționalitate – a devenit publicația The New York Times.
Acum să trecem la universitatea pentru a cărei echipă feminină înoată Thomas, Universitatea din Pennsylvania (Penn), și la universitățile care au concurat împotriva Penn – Cornell și Harvard.
La fel ca aproape orice altă universitate din America și ca orice altă instituție din Ivy League, Universitatea din Pennsylvania și-a lăsat înotătoarele de izbeliște. Nu numai că nu a fost de partea înotătoarelor, dintre care aproape toate, conform rapoartelor, s-au simțit nedreptățite când Thomas le-a bătut în fiecare cursă în care au concurat, dar nu a avut nicio reacție la faptul că Thomas și-a expus organele genitale masculine în vestiarul femeilor.
După cum a relatat Daily Mail:
„Nu ne simțim confortabil în propriul nostru vestiar.” Coechipiera Liei Thomas de la UPenn povestește că înotătoarea trans nu-și acoperă întotdeauna organele genitale masculine atunci când se schimbă, iar îngrijorările lor sunt ignorate de antrenor…
„Este cu siguranță incomod pentru că Lia are încă părți corporale masculine și este încă atrasă de femei”, a declarat o înotătoare din echipă pentru Daily Mail… Lia le-a spus colegelor ei de echipă că se întâlnește cu femei.
„Deși Lia se acoperă uneori cu un prosop, există o cantitate destul de mare de nuditate”, a spus înotătoarea. Ea și alte persoane au avut ocazia să îi vadă părțile intime.
Ea a declarat că membrii echipei și-au exprimat îngrijorarea față de antrenor, încercând să îl înlăture pe Thomas din vestiarul feminin, dar nu au ajuns nicăieri.
„Mai multe înotătoare au ridicat problema, de mai multe ori, în feluri diferite”, a spus înotătoarea de la UPenn. „Dar, practic, ni s-a spus că nu o putem ostraciza pe Lia prin excluderea sa din vestiar și că nu putem face nimic în această privință; că, practic, trebuie să cedăm și să acceptăm acest lucru, sau nu ne putem folosi propriul vestiar.”
„Este foarte supărător pentru că Liei nu pare să-i pese cum se simte altcineva”, a continuat înotătoarea. „Noi suntem 35 de persoane și ar trebui să acceptăm că ne simțim inconfortabil în propriul spațiu și vestiar pentru a proteja sentimentele unei singure persoane.”
Reacția celor de la UPenn:
„Școala a emis luna trecută o declarație în care a anunțat că oferă servicii de sănătate mintală studenților atleți.”
Bineînțeles, nici Cornell și nici Harvard nu și-au apărat femeile.
Iar acele femei nu îndrăznesc să vorbească. Ele știu că viitorul lor ar putea fi distrus dacă ar face-o. După cum a declarat o înotătoare de la Penn pentru Daily Mail: „Aș putea să vorbesc deschis, dar cu siguranță mi-e puțin frică. Lucrul de care mă tem este că potențialii angajatori îmi vor căuta pe Google numele și vor vedea comentarii despre lucruri pe care le-am spus și se vor gândi, o, această persoană este transfobă.”
Cu toate acestea, în cazul în care unele femei curajoase s-ar fi gânditi totuși să vorbească despre incident, Daily Mail a relatat că Universitatea din Pennsylvania le „interzice studenților să vorbească cu presa”. Se presupune că Harvard și Cornell au făcut același lucru.
Între timp, lașii woke din Ivy League au publicat această declarație:
„Ivy League își reafirmă angajamentul de neclintit de a oferi un mediu incluziv pentru toți studenții atleți, condamnând în același timp transfobia și discriminarea sub orice formă.”
În mod ironic, Lia Thomas ne-a făcut un serviciu. Ea a ajutat la clarificarea stării morale și intelectuale a Ivy League și a New York Times, două instituții anterior respectate. Dar, desigur, asta a fost cu mult timp în urmă.
Un text de Dennis Prager
Donează online și susține Edictum Dei.
Donează