Read it Later
You did not follow anybody yet.

Ce simți? Aceasta este întrebarea de actualitate. Nu dacă este bine sau rău, adevărat sau fals, ci ce simți cu privire la un anumit subiect. Acest mod de abordare a penetrat atât de mult fiecare aspect al vieții sociale, încât cele mai de bază aspecte ale existenței noastre au fost alterate. Astfel că identitatea noastră socială nu mai face referire la realitatea biologică, ci la ceea ce noi simțim cu privire la propria identitate.

Natura filozofică a problemei are rădăcinile în modul cum privim ființa umană ca întreg. Atunci când ”noi” nu ne simțim confortabil cu realitatea biologică, spunem că am ajuns în “corpul greșit” și trebuie să rezolvăm această problemă, schimbând realitatea biologică (toți trecem prin astfel de crize în perioada pubertății, dar știm că trece repede). Avansul tehnologic în medicină – în chirurgie și endocrinologie – face tot mai facilă apelarea la metode ”salvatoare”, pentru a ”pune în acord” ceea ce simțim cu realitatea. Această direcție însă intră în conflict direct cu o altă realitate, și anume realitatea științifică.

Într-un număr recent al revistei Science, a fost publicat un articol despre modul cum se poate transforma o fată în băiat.

Ceea ce stă la baza transformării nu este un concept social (conceptul de gen reprezintă o clasificare gramaticală, nu una biologică), ci o informație genetică. A fost descoperită o mică bucățică de ADN, din apropierea genelor responsabile de programarea organelor genitale, care funcționează ca un comutator pentru a determina dacă noul embrion uman va fi femeie sau bărbat. După cum afirmă și realizatorii acestui studiu:

”Descoperirea ar putea ajuta să explice de ce unii bebeluși umani cu un cromozom masculin se nasc femele; și ar putea deveni într-o zi cheia pentru remedierea unor boli. Aproximativ 1 din 5500 de copii născuți are o problemă legată de sexul său. Unii au cromozomul masculin, dar nu au organele genitale, de exemplu, iar medicii pot afla motivul acestor anomalii, ei pot verifica acum dacă această porțiune de ADN este perturbată în vreun fel”, spune Capel.

Problemele de identitate sexuală nu se pot rezolva schimbând realitatea. Ideea că copii mici ar trebui să își ”aleagă” propria identitate sexuală, este profund anti științifică și abuzivă.

Sursa foto: Photo by Sangharsh Lohakare on Unsplash 

Read it Later

Donează online și susține Edictum Dei.

Donează

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Go to Top
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close