Read it Later
You did not follow anybody yet.

Ultima capcană pentru bărbați este cea mai letală și cea mai răspândită dintre cele trei: SEXUL. Nu e nevoie să fii istoric ca să găsești câțiva dintre cei care au fost răpuși, în apogeul carierei, de sex – în diverse forme. Infidelitatea regelui Henric al VIII-lea al Angliei a dus la ruptura Bisericii Anglicane de Biserica Catolică, Prințul Edward a renunțat la tron pentru a se căsători cu Wallis Simpson – o femeie divorțată, scandalul Lewinski – în care a fost implicat Bill Clinton etc. sunt doar câteva exemple faimoase în care bărbați cu viitorul în față au ales să renunțe la tot pentru sex. Ce a fost în capul lor, cum au ales să facă ceva atât de riscant? Ce are sexul atât de atrăgător încât îi face pe bărbați să meargă mai departe decât au dorit, să stea mai mult decât și-au planificat și să plătească mai mult decât și-ar putea permite?

În cartea “The truth about cheating” (n.t. ”Adevărul despre infidelitate”), M. Gary Neuman, consilier familial, a intervievat sute de bărbați infideli pentru a le afla motivația. Rezultatele au fost interesante – bărbații s-au încadrat într-una din cele 3 categorii:

  • 48% – nesatisfacerea, în primul rând, a nevoilor emoționale
  • 32% – nesatisfacerea (în mod egal) a nevoilor emoționale și sexuale
  • 8% – nesatisfacerea, în primul rând, a nevoilor sexuale

Nu ai zice, ascultând conversațiile bărbaților, că primul factor în infidelitatea lor ar fi neîmplinirea nevoilor emoționale. Aceasta nu este doar problema bărbaților căsătoriți; aceleași neîmpliniri îi macină și pe cei singuri, care trec de la o relație la alta, sperând că vor găsi o femeie care să le șteargă nesiguranțele și să îi facă să se simtă ca un bărbat adevărat. Adevărul despre sex este că nu e vorba doar de sex. Înseamnă mai mult decât actul fizic. Poate fi singurătatea, lipsa conexiunii cu partenera de viață, stima de sine scăzută, nevoia de a fi în control – sexul promite să ofere un răgaz plăcut de la problemele cu care ne confruntăm. S-ar putea ca inabilitatea noastră de a recunoaște importanța conexiunii emoționale să fi devenit călcâiul lui Ahile atunci când e vorba de a te păstra integru în domeniul sexualității. Să admitem, în era Botoxului, operațiilor estetice și a Instagramului, că nu este vorba doar de aspectul fizic? Contrar cu ceea ce filmele și cântecele seculare ne fac să credem, doar 10% din bărbații infideli și-au înșelat soția cu o femeie considerată ”mai atrăgătoare”.

Neuman sugerează că sentimentul subaprecierii este cel mai întâlnit factor emoțional printre bărbații infideli. Undeva printre scutece și credite, viața a eliminat recunoștința din căsnicii. Cei care odată își scriau poezii, lăudându-și frumusețea și virtuțile, acum de-abia mai au putere să își spună “mulțumesc!”. Lucrul acesta îi afectează profund pe bărbați. Este și un motiv pentru care jumătate din bărbații infideli își înșeală soțiile cu cineva întâlnit la locul de muncă. Secretara tânără, care îți spune “domnule” și care îți respectă dispozițiile, începe să pară atrăgătoare când vii de acasă, unde ești salutat cu jumătate de gură.

“Bărbații par puternici, cu autoritate și capabili. Dar. în interior, sunt la fel de nesiguri ca oricare altul. Caută pe cineva care să le dea încredere și să îi facă să se simtă prețuiți”, spune Neuman.

Bineînțeles, acest gen de apreciere trebuie să vină de la femeia din viața fiecărui bărbat, ceea ce înseamnă că femeile au un rol foarte important în a-și proteja relațiile de infidelitate. Un inel nu înseamnă că relația respectivă e imună la atacurile din exterior. Deși această idee pare de necrezut la început, un atac asupra dragostei și moralității cuplului, verigheta nu are nicio putere asupra rebeliunii din inima omului. Neuman afirmă în cartea sa că aproape 70% din bărbații infideli au crezut că ei nu sunt capabili de o astfel de faptă.

Bagatelizarea acestui lucru în cercurile de prieteni, glumele pe seama acestor acțiuni duc la desensibilizarea societății atunci când vine vorba de infidelitate. Mai mult de trei sferturi din bărbații infideli au un prieten care a făcut la fel. Apostolul Pavel spune în 1 Corinteni 15:33 că tovărășiile rele strică obiceiurile bune.

Nu putem simplifica soluția pentru un păcat atât de complex, însă cartea Proverbelor ne oferă o mulțime de sfaturi pentru a ne feri de această tentație. ”Dar cel ce preacurveşte cu o femeie este un om fără minte; singur îşi pierde viaţa cine face aşa. Nu va avea decât rană şi ruşine şi ocara nu i se va şterge.”

După Art of Manliness – 3 Man Killers: Sex

Sursa foto: Photo by Andrew Neel on Unsplash

Read it Later

Donează online și susține Edictum Dei.

Donează

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Go to Top
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close