Read it Later
You did not follow anybody yet.

Cîteodată fetele spun NU unei propuneri de prietenie. Uneori bine fac, în alte cazuri ele vor regreta. Dar să ne ocupăm de situația în care ele au totuși dreptate și nu sînt doar mofturi, nazuri și pretenții nelegitime.

Să ne imaginăm!

Te pregătești intens. Te-ai pregătit emoțional, ți-ai pregătit discursul în fața ei, te-ai îmbrăcat bine, te-ai parfumat… un pic prea mult, cred (fetele sînt foarte sensibile la mirosurile tari și nu le impresionezi cu ”stropitul” în exces, dimpotrivă!), dar… oricum, ești gata. Cu emoții îi propui ”să fiți împreună” (ce-o fi însemnînd chestia asta, că doar nu vă mutați împreună, dar probabil să fiți văzuți împreună la savarină sau pe stradă). Îi ”ceri prietenia”.

Fără să îți dea prea mult timp sau atenție, fără să contemple prea multe posibilități, îți spune un ferm NU și fără explicații. Rămîi trist și perplex, cu mulți lăstari de complex de inferioritate. ”De ce? Ce nu îi place la mine?”
Ca unul care am crescut și fată, căsătorit de 31 de ani, dă-mi voie să îți spun cîteva lucruri din retrospectivă.

Unul dintre cele mai urîte sentimente pentru femei este sentimentul de nesiguranță, lipsa de direcție, ceața, lipsa de orientare și decizie. Poate că această stare este chiar mai proastă decît lipsa unei constante prezentări a dovezilor de dragoste.

Cu toții avem lipsuri. Unele sînt însă corectabile. Cînd încercăm să umplem aceste găuri caracteriale și spirituale, putem spune că am intrat în procesul de maturizare.

Nu cred că există fată cuminte și cu minte care să viseze la bărbatul fără defecte, la băiatul ideal. Cu toatele știu că sîntem oameni cu pricini și scădințe și, speră ele, că vom fi încercat să le corectăm și vom continua să ne sfințim pentru ele și pentru copiii noștri.

Iată lipsuri la care se poate lucra, lipsuri pe care noi, bărbații le considerăm chestii minore, neimportante:

1. Lipsa de bărbăție autentică și efeminarea.
Să nu credeți că fetele visează la pectoralii voștri bine definiți prin flotări sau la pachețelele de pe abdomen, nici nu sînt impresionate de gambele proaspăt epilate, dar… băieții din ziua de azi sînt prea efeminați, prea preocupați de cum arată și fetele se tem că va fi o concurență neloială pentru oglinda comună familială. Mai degrabă își doresc să fiți curați și să vă faceți dușul zilnic. Lipsa unei igiene corecte în favoarea unei cocoteli inutile trădează un egoism și un narcisism greu de acceptat de către orice fată care ar dori un bărbat adevărat, unul normal, care să viseze să schimbe lumea, nu propria freză. Lumea este sătulă de miorlăiți care arată ca în poze, la fel și ele.
2. Lipsa de direcție.
S-ar putea să fii foarte atrăgător, chiar gureș, bun deținător al neologismelor strategice, dar imediat va transpare lipsa de direcție din viața ta. E neliniștitor pentru o fată să stea lîngă cineva care are nevoie de călăuzire din partea ei sau din partea mamei lui și atunci cînd trebuie să găsească un loc de parcare pentru mașină. Lipsa de curaj, lipsa de inițiativă, de viziune sînt cu totul neispititoare pentru orice fată care ar merge și în Sahara și la Polul Nord, dacă te-ar vedea determinat să mergi spre acolo cu toată inima, ca să îți împlinești menirea și chemarea.
3. Lipsa de dragoste altruistă.
Egoismul. Și asta se vede de la o poștă. Se vede din felul în care te așezi la masă, din felul în care faci gesturile minore. Da, ești observat tot timpul. Nu-ți poți permite să fii neglijent cu alții numai pentru că ești prea obosit. Căsnicia îți va oferi o mulțime de oboseli. Fetele știu asta deja și sînt atente la detalii. Da, se află cum te porți cu colegii de cameră, se știe cum te porți cu ai tăi de acasă. Egoismul este greu de ascuns. Ne trebuie o misiune, o excursie împreună, o călătorie și gata, știm că îți place de tine și vrei să ai grijă de propria persoană. Orice fată care se gîndește că va deveni mamă nu se va lipi de un altar ridicat propriului tău bine și propriilor tale plăceri.

4. Lipsa de înfrînare.

A doua întîlnire și… gata îi iei mîinile, o ascunzi în întuneric pe coclauri, pe la cine știe ce săli de cinema, dar nu pentru a-i deschide orizonturile cinematografice. Fetele crescute bine și din familii respectabile vă disprețuiesc pînă la greață lăcomia pentru atingere, pentru pipăială. Își urăsc momentul în care au făcut prostia să cedeze și apoi vă urăsc și vă disprețuiesc pe voi pentru manipulări copilărești și absolut cretine de genul: “dacă nu mă lași să fac asta… nu mă iubești” sau “da, e normal, dar și alții o fac, dar pe ce lume trăiești, vii din secolul al XVIII-lea?”. S-ar putea să fii bun de taur comunal, dar nu de soț respectabil. Soțiile bune vor intra neatinse în căsnicia, pe care le-o pregătesc doar celor care știu să se înfrîneze și să aștepte.

Va urma!

Marius Cruceru, pentru Edictum Dei

Read it Later

Donează online și susține Edictum Dei.

Donează

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Go to Top
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close