Read it Later
You did not follow anybody yet.

În postura de tânără proaspăt căsătorită, am stat încercând să desprind bucata înghețată de bacon de pe peretele congelatorului. Frigiderul second hand pe care îl cumpărasem nu avea opțiunea de autodecongelare – lucru despre care nici măcar nu știam că există în acel moment.

Înainte ca eu și Steve să ne căsătorim, weekendurile noastre constau în zile petrecute la malul râului sau orice altă ieșire romantică. După luna de miere, am cunoscut cu adevărat ce înseamnă viața de căsătorie; am început să-mi dau seama de cât de multă muncă era implicată în a fi soție.

 

Cu un an înainte de căsătorie, locuiam singură, așa că munca și păstrarea ordinii în apartament nu a fost niciodată o problemă. Dar, fiind proaspăt căsătorită, lucrând cu normă întreagă și cu un soț muncind în construcții, m-am trezit copleșită de marea de rufe murdare și treburile casnice. Simțindu-mă deja dezamăgită și depășită, ziua fiasco-ului cu baconul înghețat a scos la iveală resentimente care clocoteau în mine de ceva vreme.

 

Cu uscătorul de păr într-o mână și cu ciocanul pentru gheață în cealaltă, încercam să-mi eliberez frustrarea zdrobind în mod repetat gheața de pe cutia frigorifică. Când i-am auzit pe soțul meu și pe fratele lui râzând împreună în garaj, unde schimbau frânele mașinii mele, nemulțumirea mea a crescut.

 

Dar apoi, în mijlocul dorului meu pentru zilele de întâlniri și distracție, Duhul Sfânt mi-a convins inima de atitudinea mea păcătoasă. În timp ce Dumnezeu mi-a descoperit egoismul meu, Cuvântul Său mi-a șoptit inimii: „Luaţi seama bine ca nimeni să nu se abată de la harul lui Dumnezeu, pentru ca nu cumva să dea lăstari vreo rădăcină de amărăciune, să vă aducă tulburare și mulţi să fie întinaţi de ea. ” (Evrei 12:15).

 

M-am gândit: Deci așa începe. Așa încep atât de multe soții să dezvolte resentimente față de soții lor.

 

Voi fi sinceră; gândul m-a speriat. Crescând, am fost martoră la destrămarea căsătoriilor pline de iubire și acum mă pregăteam să merg pe aceeași cale. Știam că am nevoie de ajutor. Dar unde l-aș fi putut găsi?

La acel moment, eu și Steve lucram cu tinerii din biserica noastră. Au fost o serie de adolescenți în grupul nostru pe care i-am admirat foarte mult. Pe măsură ce am observat familiile acelora, am acordat o atenție deosebită modului în care părinții lor interacționau între ei. Cuplurile care păreau să fie încă îndrăgostite după ani întregi de căsnicie au fost oamenii pe care mi-am dorit să-i cunosc.

 

Adresându-mă unora dintre femeile în vârstă, am descoperit că erau mai mult decât dornice să-mi devină prietene. Căutam mentori, dar în realitate îmi doream să construiesc relații de prietenie cu femei care au mers bine pe acest drum înaintea mea, în căsătorie și creșterea copiilor.

 

Pavel în Tit 2 le instruiește pe femeile în vârstă să le învețe pe cele mai tinere cum să-și iubească soții și copiii. Este porunca lui Dumnezeu ca femeile în vârstă să își sacrifice confortul pentru a sfătui femeile mai tinere, nu doar o sugestie.

 

Femeile mai în vârstă care s-au împrietenit cu mine au devenit colacul meu de salvare în a învăța cum să fiu soția care mi-am propus să fiu – soția care mi-am dorit să fiu. M-au invitat la studii biblice. La început i-am oferit scuze lui Gayle, una dintre femeile în vârstă: „Sunt prea ocupată pentru a participa la un studiu săptămânal al Bibliei”.

 

În loc să mă lase să scap folosind scuzele, Gayle m-a încurajat să mă dedic studiului cărții Filipeni pe care o parcurgeau și ele. Ea a spus: „Te voi ajuta în orice fel pot. Dar îți promit că dacă îi permiți lui Dumnezeu să te transforme prin studiul Scripturii, vei găsi puterea și înțelepciunea Lui pentru a deveni femeia care El te cheamă să fii.”

 

Am vrut să mă împotrivesc insistenței ei blânde, dar până la urmă am fost de acord să mă alătur studiului epistolei scurte către Filipeni. La studiu, am observat un amestec de femei în vârstă și femei tinere. În timp ce discutam temele de la Filipeni, femeile în vârstă vorbeau, cu grație, cuvinte de înțelepciune pentru femeile mai tinere care au fost prezente.

 

Când doamnele mai în vârstă și-au împărtășit propriile povești despre victoriile și eșecurile pe care le-au experimentat, ele invitau tânăra generație să învețe din greșelile și succesele lor. Smerenia și bunătatea acestor femei a fost și va rămâne pentru totdeauna un punct de cotitură prețuit în viața mea.

 

Romani 12 promite că Dumnezeu, prin Cuvânt, ne va transforma, înnoindu-ne mințile. În timp ce studiam epistola către Filipeni, viziunea asupra lumii și gândurile mele erau curățate cu apa Cuvântului (vezi Efeseni 5:26). Și, încet, am început să-mi văd soțul și slujirea mea ca soție și mamă prin ochii lui Isus.

 

Nu mai eram o victimă a emoțiilor pe care le simțeam. Cuvântul lui Dumnezeu mi-a dat puterea Sa de a spune Adevărul oricărui resentiment care a încercat să-și facă loc în mintea mea.

 

Pe măsură ce aceste femei mi-au predat ștafeta în această cursă a vieții, înțelepciunea lor a fost o mare sursă de îndrumare. Proverbe 11:14 spune: “Când nu este chibzuință, poporul cade; dar biruința vine prin marele număr de sfetnici”. Am găsit siguranță și îndrumare, deoarece ele m-au ajutat să mă întorc la Adevăr ori de câte ori gândurile mele s-au rătăcit.

 

Împrietenește-te cu cuplurile fericite

Să ne împrietenim cu cupluri fericite, de asemenea, ne-a transformat căsnicia, deoarece i-am urmărit interacționând cu dragoste unul cu celălalt. În cartea mea “Dacă soțul meu s-ar schimba, aș fi fericită”, am enumerat 8 perspective pe care le-am învățat de la cupluri fericite:

 

1.Aveți așteptări realiste.

2.Soțul tău nu este ca tine.

3.Gândește ce e mai bine despre soțul tău.

4.Fiţi buni unul cu altul.

5.Refuză-ți gândurile despre cum ar fi dacă ai fi căsătorită cu altcineva.

6.Soțul tău NU este dușmanul tău.

7.Iubește-L pe Hristos mai mult decât îl iubești pe soțul tău.

8.Stabiliți că divorțul nu va fi NICIODATĂ o opțiune.

 

Am încredere că relațiile pe care le-am construit cu femeile în vârstă au fost modul lui Dumnezeu de a mă transforma în femeia care sunt astăzi. Acelor femei le sunt pentru totdeauna recunoscătoare. (Le-am scris o recunoaștere în cea mai recentă carte a mea.)

 

Este rândul meu acum

De-a lungul anilor, Dumnezeu m-a binecuvântat cu oportunități de a mă împrieteni cu femei mai tinere – pentru a le ajuta să-și construiască vieți fără regrete. Prin slujirile pentru tineri, studenți și tineri adulți, Dumnezeu mi-a dăruit tinere cărora le-aș putea preda ștafeta. În această perioadă a vieții mele, Dumnezeu m-a surprins oferindu-mi șanse de a îndruma nenumărate femei.

 

Este și rândul tău

Cu un ochi căutând îndrumare din partea femeilor în vârstă, evlavioase, iar cu celălalt ochi căutându-L pe Dumnezeu, care poate ar dori să fii mentor în această direcție, vei fi surprinsă de oportunitățile pe care ți le va oferi.

 „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.” (1 Corinteni 2:9)

Rhonda Stoppe, Crosswalk

Sursa foto: Photo by LOGAN WEAVER | @LGNWVR on Unsplash 

Read it Later

Donează online și susține Edictum Dei.

Donează

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Go to Top
Add Comment
Loading...

Post comment

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close